Skulptūra krepšininkui nepatinka dėl to, kad jos gamybai išleista šimtas tūkstančių litų, dėl to, kad skulptūra jam primena vamzdį, dėl to, kad ji jam negraži.Ir dėl to jis paskelbė peticiją, kurioje prašo žmonių pasirašyti už tai, kad skulptūra būtų demontuota . Entuziastingai tam pritarė kelios dailios merginos – manekenė Simona Starkutė, bei dainininkė Liepa Mondeikaitė.

„Šis vamzdis labai negražaus vaizdo suteikia Vilniui. Menas turi būti gražus ir kelti kažkokias tai geras emocijas, o ne blogas emocijas ir žmonių pasipiktinimą“, - aiškino modelis S. Starkutė, kalbėdama apie skulptūrą.

„Nemanau, kad tai yra labai meniškas ir gražus daiktas, nepuošia mūsų Vilniaus. Aš visada galvojau, kad tai tiesiog kažkoks pastatytas vamzdis ne vietoje. Nelabai tinka jis prie viso Vilniaus kraštovaizdžio. Tik vėliau sužinojau, kad tai yra skulptūra, už kurią sumokėti nemaži pinigai“, - susirūpinusi atitaria draugei dainininkė Liepa.

Jei jau krepšininkai, manekenės ir estrados dainininkės ima vertinti meno kūrinius, o nepatikusius – siūlo sunaikinti, kaip atminties pasiekiamoje erdvėje elgdavosi tarybinės valdžios meno cenzoriai – gal galėčiau tuomet ir aš , nors ir nesidomiu, nei suprantu krepšininko, manekenės bei dainininkės profesijų ir darbo niuansų – gal ir aš galėčiau tuomet pradėti vertinti krepšininką , manekenę ir estrados dainininkę? Gal galėčiau sukurti peticiją reikalaujančią uždrausti krepšininkui Niparavičiui ateity žaisti krepšinį, nes man negražus jo stotas, nepatinka tai, kad jis nežaidžia rinktinėje, bei aišku dėl to, kad jo pataikymo procentas palyginti su LeBronu Jamesu – tiesiog juokingas.

Taip pat gal galėčiau paskelbti peticiją, reikalaujančią, kad manekenei S. Starkutei būtų neleidžiama vaikščioti podiumu ir fotografuotis reklamai, nes man patinka kitokio stiliaus moterys, nes ji yra per aukšta ir jos akys ne mano mėgiamos spalvos.

Taip pat, matyt, turėčiau paskelbti peticija ir dėl to, kad estrados dainininkei Liepai Mondeikaitei būtų draudžiama viešai dainuoti, dėl to, kad man negražios jos dainos, nelabai gražus balsas ir dėl to, kad, mano manymu, ji negražiai rengiasi.

Keistai atrodo, kai žmonės, įtikėję savo puikumu ir išskirtinumu, pradeda viešai ir garsiai reikšti savo nuomonę apie tai, ko visai neišmano ir nesupranta. Taigi, jei laikytis tokios logikos – viskas, kas man nepatinka, yra blogai. Ir jei aš garsiai rėksiu – tai bus teisybė.

Toks mąstymas, matyt, tereiškia ribotumą ir trumparegystę, švelniai tariant.
Bet, žinot, kas man labiausiai neduoda ramybės? Ogi tai, kad jei aš paskelbčiau minėtas savo peticijas, po jomis taip pat pasirašytų daugybė žmonių. Ir ką tada reikėtų daryti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!