Kiekvienas Lietuvos pilietis šiuo metu turėtų taip jaustis. Dvasios koma. Kai žinai, kad kažkur šalia yra Mažylis, kuriam REIKIA pagalbos. „Pagalbos nebus, Mažiuk... Tau geriau mirti šeimoje, kai Tave iki mirties spardys mylima mama ar netikras tėtis. Tau pagalbos nebus, Mažiuk, nes Tu NEGALI apsiginti pats, Tu esi silpnutis ir bejėgis. Tau pagalbos nebus, mažiuk, nes TAVĘS NIEKAS NEMYLI čia, Tavo šalyje“.

„Nes dėdės prokurorai nutrauks bylą, nes galbūt, Mažiuk, Tu pats nukritai nuo laiptų. Ir pats, žaisdamas, susimušei savo angelišką galvelę“.
Deja, tokių vaikų kaip šis yra šimtai ar tūkstančiai. Šiuo metu kažkas, užrakinęs duris, lygiai taip pat elgiasi su kitu mažiuku. Ir dar kitu, ir dar. Tokie vaikai jau yra pabuvoję reanimacijoje. Tokie vaikai šiuo metu ir vėl gyvena tose pačiose šeimose. Nusiųsti atgal budeliams, iš kurių vos išsikapanojo gyvenimui. Dėka tik gerbiamų gydytojų. O gyvenimas vėl juos grąžina atgal.

Ar ne gėda, kad po tokio įvykio vis dar pirmas straipsnis žiniasklaidoje yra p. R. Karbauskio tema? Arba sausio 26 dienos straipsni s „Jei situacija tęsis ir toliau, gali kilti grėsmių valdančiajai daugumai ir pačiai valstybei“, ir šis straipsnis taip pat apie tą patį valdžios skandalą. Jūs tikrai taip manote? Ar Jums neatrodo, kad „jei SMURTO situacija tęsis ir toliau, jei valdžia ir toliau vilkins vaikų gynimo įstatymus, jeigu toliau blizgins smurto apibrėžimus ar tiesiog ir toliau degradams skirs po 5 metų kalėjimo su galimybe už gerą elgesį išeiti į laisvę jau po dviejų metų“, Lietuvos neliks?

Esu vidutinio amžiaus ir esu labai nusivylusi. Lietuva YRA VERTA būti paduota į teismą, Lietuva nusipelnė būti linksniuojama GĖDOS LENTOJE už VISIŠKĄ NEGEBĖJIMĄ apginti vaikų ir jų teisių.
Tebūnie Norvegija. Jeigu šis mažylis būtų augęs toje šalyje, ar nemanote, kad vos iškilus pirmajam guzui, jis būtų perduotas į kitų rankas? Jis dar būtų pamatęs gyvenimo. Jis dar būtų pajutęs meilę.
Lietuva, atsipeikėk. Tūkstančiai vaikų šiuo metu auga smurtaujančiose šeimose. Tai yra tarsi tiksinti bomba. Jūs bijote karo? Bijokite bombų, kurios užtaisytos kas kelintoje šeimoje, ir nežinia, kada sprogs. Kada nukris į šulinį, kada sudegs...

1) Vaikai NETURI būti grąžinami į tą pačią „šeimą“ po smurto;
2) Jeigu darželis, gydymo įstaiga, kaimynai aiškiai mato smurto žymes, prokuratūra privalo dirbti savo darbą, ir GELBĖTI vaikus, bet ne nutraukinėti bylas dėl „įrodymų trūkumo“;
3) Sukurkite laikiną prieglobstį tokiems vaikams, ypač kurie išleidžiami po sumušimų iš ligoninės, ir lengvinkite ĮSIVAIKINIMO SĄLYGAS;
4) KALBĖKITE darželiuose apie SMURTĄ. Dvimečiams, trimečiams ir keturmečiams aiškinkite, KAD NIEKAS NIEKADA NEGALI JŲ SKIRUASTI.
5) Nerašykite skandalų apie valdžią bent šiandieną. GĖDA. Straipsnis apie valdžios skandalą sulaukė virš 1000 komentarų, o apie tai, kad LIETUVA užmušė keturmetį – TIK 900. Nors REALIAI BUVO galimybė jį išgelbėti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!