Atsisakyti tenka labai daug. Auginu ir išlaikau vaiką viena, butas – nuomojamas, visos mūsų pajamos – apie 200-300 eurų + 57 eurus moka vaikų išlaikymo fondas. Mokesčiai su nuoma, įskaičiuojant internetą, vaiko lankomą būrelį, mums atsieina apie 200 eurų. Kaip žinia, mūsų pajamos per aukštos, kad gautume kokią nors paramą. O būna, kad ir savaitę pieniškas sriubas valgome.

Neturime daug ko – pramogų, atostogų, nesilankome teatre, cirke, įvairiose šventėse. Vaikas turi specialių poreikių, kurių negaliu patenkinti, nes tai mokama ir kainuoja važinėjimas.

Iš likusios sumos – iki 157 eurų – reikia pirktis maistą, vaikui mėnesinį viešojo transporto bilietą, higienos prekes, vaistus, būna visokių nenumatytų išlaidų, o dar reikalingos priemonės būreliui, mokyklai.

Tai gyvenimas su pavadinimu „Išgyvenk, jei gali“. Kuriu planus, kaip išvykti su vaiku gyventi į užsienį. Nenoriu gyventi tokioje šalyje ir auginti vaiko Lietuvai, nes vėliau nebus už ką išleisti studijuoti. Belieka tik pasidžiaugti, kad yra galimybė gyventi, kur norime, ir išvažiuoti ten, kur norime. Tik už tai ačiū Lietuvos valdžiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame – ar jums per mėnesi pakaktų 238 eurų minimaliems poreikiams patenkinti? Per kiek laiko išleidžiate šią sumą? Papasakokite, kaip per mėnesį skirstote savo išlaidas ir ką nurodyta suma galėtų „padengti“. Laukiame jūsų minčių el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“!