Manau, kad Karoliniškės ar Lazdynai – ne vieninteliai tokio pobūdžio miegamieji rajonai, kuriuose apstu „įdegusiais“ veidais beslankiojančių alkoholikų ir keisto jaunimo, kuris be pagarbos naktimis leidžia sau, ką nori, po daugiabučių langais. Mano galva, ne išimtis yra ir Šeškinės mikrorajonas. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau žmonės pradėjo kalbėti šia tema! Nesuprantu, kodėl kiti tyli ir nekalba apie šių problemų sprendimą? Gal dėl to, kad bijo?

Taip, tikrai nesaugu. Negali žmonės jaustis saugiai šiuose rajonuose ar auginti vaikų, kurie netoliese lanko mokyklą. Nesmagu net vakare paprasčiausiai į parduotuvę nueiti. Žinoma, einant į parduotuvę ar pasivaikščioti ne visada turi kažkas nutikti, bet matant aplinkinį vaizdą, susimąstai, kad tai – vieša problema, kurią reikia sparčiai spręsti, kol tai neišaugo iki kažko baisesnio.

Gyvenu Šeškinės rajone daugiau nei 30 metų, esu visko matęs ir patyręs. Nenorėčiau, kad tai patirtų mano vaikai, augdami tokiame gražiame rajone kaip Šeškinė. Pakalbėkime, pavyzdžiui, apie Gelvonų gatvę (manau, tai viena iš baisiausių vietų visame Šeškinės rajone). Ar kada nors jums teko lankytis vienoje ten esančioje parduotuvėje? Susidaro toks įspūdis, kad į ją eina 70 proc. socialiai remtinų alkoholikų, kurie ant prekystalio deda tik pigaus vyno, alaus ar degtines butelius. Ten jaučiuosi visiškai svetimas. Visada stengiuosi aplenkti tą parduotuvę, kad negadinčiau sau nuotaikos.

Likus trupučiui iki 22 val., kai alkoholio pardavimo laikas jau baigiasi, parduotuvėje galima išvysti tikrą cirką. Prie įėjimo į parduotuvę alkoholikai krapšto vienas kito kišenes, skaičiuoja centus ir pykstasi, rėkia, keikiasi, smirda, norėdami suspėti įsigyti alkoholio prieš parduotuvės uždarymą. Tai yra kažkas baisaus. Eidamas namo esu matęs gulinčius be sąmonės „trūkusius" alkoholikus.

Būtų labai įdomus eksperimentas, jei toje parduotuvėje būtų įmanoma visiškai uždrausti prekybą alkoholiu! Bet tam turbūt reiktų surinkti tam tikrą kiekį balsų iš gyvenančių aplink, tik vargu, ar tai pavyks, nes daug gyvenančių aplinkui ir yra tie patys alkoholikai.

Vaikų žaidimo aikštelės taip pat būna apsėstos tų pačių alkoholikų, kurie rėkia, keikiasi net vidurdienį... Alkoholis vartojamas visiškai viešai, be jokio pagarbos jausmo, staugimas – irgi be jokios kontrolės. Gal kuo žemesnis balso tonas ir garsiau rėkiama, tuo rimtesnis „marozas“ atrodo? Už ką tokie žmonės gyvena? Už pašalpas? Manau, jie yra bedarbiai, nes juos nuolat – ar dieną, ar vakare – gali pamatyti tose pačiose vietose. Ką daro policija? Ar policijos pajėgų pakanka kovoti su tokiais viešosios tvarkos pažeidėjais? O gal jie numos ranka, nes atseit nieko negalima padaryti?

Apsaugokime miegamuosius rajonus nuo „parazitų“. Šnekėkime apie tai ir spręskime šią problemą, nes man neramu dėl mūsų vaikų saugumo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt!