Tada netikėtai šovė mintis, kad kinų restoranas „Čanas“ bus pati ta vieta, kur verta prisėsti. Juk čia kažkada buvo mano visiems amžininkams gerai žinoma „Astra“, savo laiku viena populiariausių pasisėdėjimo vietų.

Tiesa, ką čia labai apie tą „Astrą“ prirašysi: ji kaip ir viskas gyvenime turėjo savo klestėjimo ir nuosmūkio laiką. Tačiau kaip ne kaip, o gerokai ilgiau už daugelį kitų blykstelėjusių „novų“, ji buvo populiari ir mėgstama.

„Astroje“ visada buvo du barai – vienas labiau romantikams (vyno mėgėjams), o kitas kažkodėl labiau - konjakinis-kalvadosinis baras. Prie pastarojo ir salytė su staliukais, tačiau prie jų sėsdavo vyresnieji arba atvykusieji. Nieko amžino gyvenime nėra, tad ir šiame bare laikas nuo laiko pasikeisdavo barmenės, tačiau daugelį iš jų prisimenu ir šiandien...Gaila tik, kad seniai seniai jau jų nebemačiau.

Vis tik gerai dar pamenu Ziną, Augutę, Bronę. Pastaroji prieš keletą metų ir vėl išniro dažnai matomų žmonių tarpe. Ji netikėtai tapo politike, ir, kiek žinau, Lilijanos Astros partijai priklausė.

O ar kas nors iš Jūsų prisimena Kauno „Astrą“? Gal turite ir Jūs ką apie ją papasakoti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!