Tuomet mano vyresnėlis kaip tik pradės lankyti mokyklą ir, spėju, tuomet jau bus perpildytos mokyklos. Abu su vyru esam baigę aukštąsias mokyklas, darbo patirties jau turim. Abiejų atlyginimai – apgailėtini.

Nors Lietuvoje 600 eurų alga laikoma normalia ir netgi gera alga, ar įmanoma už tokią išlaikyti du vaikus? Negavus valstybinio darželio?

Pradėjus ieškoti darbo į vieno žmogaus vietą pretenduoja bent 50 kandidatų. Vienintelis dalykas, ko galima išmokti darbo pokalbyje – tai meluoti. Kuo geriau primeluosi, tuo daugiau galimybių gauti darbą. Pažįstu puikiai meluoti sugebančių žmonių. Jiems darbą susirasti – vienas juokas. Po kelių mėnesių jau vėl ieško naujo...

O aš meluoti nemoku. Spauda vis verkia dėl emigracijos. Mano nuomone, valdininkai ją skatina. Emigrantai siunčia į Lietuvą pinigų. Išvykę žmonės dirba ir užsidirba. O ką jie veiktų likę Lietuvoje?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!
DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi? Dirbate IT srityje ir norėtume paprieštarauti ar papasakoti savo nuomonę apie sektoriaus atlyginimus? Ar sutinkate su skaitytoju, kad turint daug patirties, uždirbti tiek, kiek IT sektoriuje, galima ir kitur? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: