Man atrodo viskas labai paprasta – dauguma šalies gyventojų nebepasitiki senbuviais politikais ir nutarė, kad blogiau nebus. Geriau rizikuoti ir statyti už naujus, negu garantuotai gauti seną variantą. Taip, konservatoriai atsinaujino, bet kaip matome iš paskutinio skandalo su Kauno konservatoriumi Juozu Pundziumi, tai gali būti tik nauja kosmetika, na, gal ir visa plastinė operacija.

Ne visiems rinkėjams to pakako, paviršiaus pakeisti nebeužtenka. Linkėčiau jiems toliau dirbti su savimi ir tapti dar skaidresniais – įrodyti tai ne tik žodžiais, bet ir nesusitepti reputacijos per ateinančius ketverius metus. Kritiškai pasižiūrėti į save iš vidaus ir keistis ne tik centre, bet ir visoje Lietuvoje. Parodykit pavyzdį savo elektoratui, kad norėtumėm sekti jumis ir ne gėda būtų tapti jūsų rinkėju. Demagogija jūsų rinkėjui nereikalinga – kartelė iškelta aukštai.

Kilus aistroms dėl naujos koalicijos sudarymo, negali nepastebėti Ramūno Karbauskio patyrimo, kurį, matyt, per daugelį metų jis įgijo versle, ir Gabrieliaus Landsbergio aikštingumo, arogancijos – bent jau toks jis mano akimis. Taip, Gabrieliau, realiame gyvenime ne viskas klostysis taip, kaip norisi, kartais reikia sugebėti nuryti karčia piliulę. Jei norėsi reikšmingai dalyvauti politiniame Lietuvos gyvenime, teks išmokti derėtis ir daryti kompromisus arba konservatoriai taip ir liks be įtakos ir realių sprendimų galios. Galėsim jus ir toliau vadinti Lietuvos talibais?

Na, o kokia realybė ir iššūkiai laukia valstiečių? Manau, R. Karbauskis kaip patyręs verslininkas labai gerai suvokia grėsmes, iškilsiančias naujai susibūrusiai organizacijai. Turiu omenyje, tiek jo partiją, tiek būsimą koalicija. Visi nauji, neišvengiamiai kils daug nepamatuotu ambicijų, troškimų, nusišnekėjimų. Labai tikiuosi, kad jis sugebės visą chaosą suvaldyti. Nes to tikrai bus, kaip ir kiekvienoje naujoje organizacijoje. Kas yra dalyvavęs naujų organizacijų, įmonių, padalinių kūrime, puikiai suvokia – pirmas pusmetis, metai yra labai sunkūs. Nėra nusistovėjusių rutinų, tradicijos sprendimų priėmime. Tai jau ir dabar pradeda matytis. Galbūt, tik galbūt socialdemokratai ir sugebėtų to stabilumo įnešti... Bent jau per praėjusią kadenciją jie įrodė, kokie nepajudinami jie yra.

Bet kuriuo atveju mūsų visų laukia labai įdomus politinis sezonas ir čia jau ne tik Andriui Tapinui ir Edmundui Jakilaičiui temų nepritrūks, bet ir mums visiems bus ką aptarti susėdus prie smagaus Kalėdų stalo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!