Atrodo, gerai žaidėm, bet vis pritrūkdavo kelių centimetrų, kad pribaigtume italus. Buvo šiek tiek baisu, kai išsiveržė italai keliais taškais, atrodė „pagavę bangą“, užsivedę. Bet mūsų gynėjai parodė, kad rinktinėje priekis nėra pats svarbiausias. Kol kas mūsų „priekis“ (priekinė linija – DELFI) galingas tik spaudos puslapiuose. Žaidžiam po krepšiu neblogai, bet nesam galingi. Turim dar dvi rungtynes tai įrodyti.

Šiandien bus puiki proga mūsų priekiui išbandyti save prieš Ante Tomičių bei Luką Zoričių. Turėtų būti geriau nei vakar. Jei norim medalių iš ateinančių dviejų rungtynių, bent vienas turi sužaisti Jonas Valančiūnas. Vakar pradžioje gerai „įdėjo“ kamuolį, bet lyg ir viskas. Gali sužaisti ir turi. Užtenka bent vienų. Tada, manau, laimėsim. Vakar jį gerai pakeitė brolis. Patiko. Bent vienas brolis gauna pažaisti.

Renaldas Seibutis - man toks čempionato atradimas. Nors buvo aišku, kad yra geras žaidėjas, gerai žaidė „Lietuvos ryte“, bet čia kitas lygis, kita svarba. Gal net labiau nustebino nei Mindaugas Kuzminskas ar Donatas Motiejūnas. Daug dirba aikštėje ir, matosi, tinka Jonui Kazlauskui. O tie jo malūnai neleidžiantys išsimesti priešininkams kamuolio...Super. Turėtų užpatentuoti.

Čempionato sistema tikrai kvaila. Mokykloje geriau tvarkaraščius pavaduotojai sudarinėja. Nesuprantu, kodėl dieną besiilsinčios komandos gauna dar papildomas kelias valandas ir rungtynes žaidžia 22 valandą, o mes 19-tą? Mums tos kelios valandos būtų labai svarbios. „FIBA“ gal krepšinio nemėgstantys žmonės dirba? Nėra analitikų ar bent matematiką baigusių žmonių? Vis tik turėjom tris dienas poilsio, turim didelę rotaciją (iki šiol), tad turėtų užtekti tų jėgų.

Martynas Pocius sakė, kad jei nebus jėgų, pereis „ant adrenalino“. Bus tų jėgų. Yra nežaidę Delnas (Tomas Delininkaitis - DELFI), Brolis (Kšystofas Lavrinovičius - DELFI) su Robertu Javtoku, mažai žaidė M. Kuzminskas. Daugiau energijos yra iš kur paimti. Vakar laimėjom sunkias rungtynes, bet vis tiek atsiranda kvailių, besipiktinančių, kad Mantas Kalnietis blogai sužaidė (17 taškų, 7 kamuoliai, 5 perdavimai), kad Linas Kleiza kasosi pilvą ir tik plaukus taisosi. Kažkas gerai pasakė - „nors šalis mūsų ir nėra didelė, bet kvailių vis tiek joje nemažai“.

Laimėjom svarbias rungtynes, patekom į pasaulio čempionatą, turim realią galimybę laimėti medalius, bet vis tiek kažkas negerai? Negerai... Tokiems su galva. Su kroatais turėtų būti paprasčiau. Jie - tokia labiau standartinė komanda, turinti tiek aukštus žaidėjus, tiek žemus. Ne kaip italai ar latviai, kurių visas penketas žaidžia prie tritaškio.

Svarbu taip pat gerai kaip su italais pradėti rungtynes ir neleisti pietiečiams pajaust kraujo skonio. Ateinantis savaitgalis gali būti labai linksmas. Būtų smagu vėl išvažiuoti į gatves, vėl sveikinti nepažįstamus žmones su pergale ir iškovotu medaliu. Rinktinė šiame čempionate jau įrodė vieną dalyką - sugebėjo pakeisti savo veidą po pirmo etapo ir pradėjo žaist taip, kaip gali ir nori. Dabar belieka įrodyti kitką - ar gali laimėt medalį. Kaip šiandien bepasibaigtų rungtynės, visiems gero sekmadienio.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!