Tai gali daryti įtaką ne tik silpnai kritiškai mąstantiems žmonėms, bet ir tiems, kurie mano esą tikrai atsparūs įvairiai raudonosios kaimynės propagandai.

Net ir abejotinos reikšmės Klaipdėdos krašto atsiskyrimo referendumo idėja gali sukelti tam tikras mintis žmonių galvoje dėl dalykų, kurie neturėtų būti kvestionuojami iš esmės. Dėl to kaltos ne tik pačios idėjos, jų autoriai ir platintojai.

Manau, kad kalti ir tie, kurie peticiją reikšmingu klausimu skelbia toje pačioje platformoje, kaip ir, mano galva, destruktyvios šaliai idėjos. Taip legitimuojama pati referendumo skelbimo platforma, kuri iki kelių Klaipėdoje gyvenančių žmonių užmojo atsiskirti nuo Lietuvos buvo mažai kam žinoma.

Sitauciją aštrina ir žiniasklaida, kuri iškėlus klausimą į svarbiausias turinio eilutes, skatina apie tai pagalvoti. Net jei tam ir nepritariame, sąmoningai, o greičiau nesąmoningai, kvestionuojame. Taigi mažiau kritinį mąstymą išlavinę žmonės, gali iš tiesų sugalvoti, kad galbūt tai yra tiesa. Galbūt ir yra taip kaip skelbiama propagandoje.

Vien tas „galbūt“ gali būti kritiškai pavojingas valstybei. Tokiu principu ruošiama dirva žmonių mąstyme. Iškeliamos valstybės suverenitetui kritiškai pavojingos idėjos, kurios didžiosios daugumos, žinoma, yra atmetamos. Tačiau nors sekundei priverčia apie tai pamąstyti. Nors klausimas neturėtų būti mąstytinas iš esmės.

Vėliau seka kitos informacinės atakos, kuriomis tiesiogiai ir netiesiogiai stengiamasi pateisinti tokio tipo žinutes ir idėjas. Visa ši loginė informacinių atakų seka - pavojinga valstybei ir atsakingų institucijų privalo būti neutralizuota.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!