Manau, ne retas iš mūsų važiuodami viešuoju transportu esame matę, kaip vairuotojai garsiai klausosi muzikos per ausines ar kalba telefonu be laisvų rankų įrangos.

Bet kur yra peržengta saugumo riba, kai vairuotojai, būdami atsakingi už trisdešimties ar net penkiasdešimties keleivių sveikatą, sugeba vairuoti ir tuo pačiu rašyti žinutes ar net valgyti saulėgrąžas?

Šis video buvo nufilmuotas Vilniuje,  (...) autobuso salone, važiuojant nuo Žaliųjų ežerų į miestą. Daugelis, žinantys šį maršrutą, žino, kad jame yra ir pavojingų pakilimų, ir staigių posūkių.

Šioje filmuotoje medžiagoje matosi pagyvenęs vyriškis, kuris vairuodamas autobusą valgo saulėgrąžas, vienoje rankoje laikydamas maišelį šiukšlėms, o su kita ranka pasiimdamas dar saulėgrąžų. Dar reiktų pažymėti, kad karts nuo karto, kiek mačiau, šiukšles jis iškratydavo tiesiai pro langą (...).

Manau, kad priimant į darbus vairuotojus negali būti atsižvelgiama tik į jo vairuotojo teises, būtina atsižvelgti ir į jo sugebėjimą užtikrinti saugų ir sklandų važiavimą viešuoju transportu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad Kelių eismo taisyklių (KET) 21 straipsnis vairuotojams draudžia naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas.

Tas pats KET straipsnis nurodo, kad vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Lietuvos kelių policijos tarnybos administracinio skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas pripažino, kad vairuojant automobilį valgymas, gėrimas ar rūkymas patenka į tokių veiksmų kategoriją.