Iki smulkmenų prisimenu tą dieną, kai įsimetusi į lagaminą sportinį kostiumą ir dantų šepetėlį (juk ankstyvą pavasarį vasariškų suknelių neprireiks) nusprendžiau išlėkti prie jūros. Ir visai nesvarbu, kad ankstyvo pavasario vėjas nelabai švelniai glostė veidą, kad kopų smėlis nelepino švelnumu ir nebyrėjo tarp pirštų. Norėjosi tylos ir ramybės, nes tik tyloje gimsta teisingi sprendimai.

Greičiau prie jūros! Norėjosi įkvėpti gaivaus jūros oro, vienumoje paklausyti bangų ošimo. Regis, tąsyk niekam nebuvo įdomu, ką čia veikia ši vieniša moteris. Buvo gera būti nepastebimai ir tik jūros bangos savo ošimu pasveikino atvykusią viešnią. Tarsi žinodamos gilią paslaptį, atsimušusios į krantą ją nusinešė į jūros gelmes. Būk pasveikinta jūra, nes tik tu esi visų įvykių liudytoja.

Kai vakarėjanti saulė metė savo liūdną spindulį krantui, ausyse suskambo dainos žodžiai: „Jūra ir krantas, du mylimieji...“. Norėjosi užmerkti akis ir nors trumpam sustabdyti šią akimirką. Ir ji sustojo. Sustojo pajutus tavo švelnų žvilgsnį.

„Ar matai tolumoje vienišą laivą?“, - nuskambėjęs klausimas privertė tankiau plakti širdį. Tuomet dar nežinojau, kad šie žodžiai įprasmins vienatvės pabaigą.

Dar ilgai nurimusi jūra saugojo du žmones, suradusius vienas kitą, dar ilgai savo paslaptingu ošimu sveikino juos, suradusius savo krantą. Tame krante esame jau daug metų, ir kiekvienas naujai išaušęs pavasaris man primena trumpas atostogas. Kiekvieną kartą žiūrėdama į tavo akis, noriu padėkoti, kad tuomet atėjai palydėti vienišo laivo. Tiesiog ačiū, kad esi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Vasara - meilės metas: nevargina prastas oras, atostogaujančių – ir darbo reikalai. Kai karštas oras susuka galvą, ne vienas pasineria į jausmus – kad ir trumpam. Taip ir gimsta atostogų romanai!

DELFI skaitytojai jau yra pasakoję ir apie netikėtai užsimezgančius jausmus. „Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad „goodbye“ vakarėlis gali tapti nauju „hello“, kad atostogų romanas gali tapti tikra draugyste ir, apskritai, kad aš sugebėčiau draugauti per atstumą“, - kartą pasakojo Graikijoje su vokiečiu susipažinusi skaitytoja, kurios romanas baigėsi laimingai.

Klausiame Jūsų – ar esate patyrę vasaros romaną? Kaip manote, ar atostogų metu svetur ar Lietuvoje sutiktas žmogus gali tapti rimtu gyvenimo partneriu? Galbūt galite papasakoti istoriją, kai taip prasidėjusi meilė tapo tvirta šeima?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Romanas“ iki rugpjūčio 4 d. Įdomiausios istorijos autoriui įteiksime S. Rushdie knygą „ Džozefas Antonas“

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: