Visi priešpaskutinėje šou laidoje stiprūs ir savaip talentingi dalyviai. Tie 5 tautos numylėtiniai nuėjo labai didelį kelią. Jie jau dabar yra visi nugalėtojai, nes jie – TOP penketuke!!!

Tačiau kaip bebūtu gaila, dviems dalyviams „X Faktoriaus“ kelias pasibaigė... Vieno kelio pabaiga – tai kito kelio pradžia į sėkmingą ateitį... Kaip ir kas šia puikia galimybe pasinaudos, ir kiek ilgai eis savo muzikiniu keliu, priklauso tik nuo jų pačių. O kad tokių bus – esu tikra.

Ši laida buvo paskutinė prieš superfinalą, su projektu atsisveikinti teko talentingajai lakštingalai Miglei. Visa salė – gausus palaikymo būrys – plojo Miglei atsistoję. Sėkmės tau, Migle! Šaunuolė! Tuomet į dvikovą stojo Thomas ir Marija. O tada ir prasidėjo... Thomas – dainuojantis aktorius. Marija – sunkiu, bei nuoširdžiu darbu visiems įrodžiusi, kad penketuke ji atsidūrė neatsitiktinai ir ne be reikalo.

Tiek laidos vedėjas, tiek teisėjai sakė: balsuokit, nes tik Jūs nulemsite finalistus. Taip, du finalininkus mes savo balsais pasiuntėme tiesiai į finalą, tačiau trečiojo – ne, deja... Nes už mus, balsavusiuosius, tai padarė teisėjai. Tiek Marija, tiek Thomas, abu buvo verti keliauti toliau... Tačiau visų balsavusiųjų atžvilgiu, būtų buvę teisingiau išlyginti rezultatą 2:2 , ir viską palikti žiūrovų rankose... Nes iki finalo juk vienas žingsnis. Tačiau yra kaip yra...

Dar vienas pasirodęs įdomus dalykas... Kodėl prieš vieno dalyvio abu pasirodymus buvo rodoma po reportažą, o prieš kitų dalyvių atliekamas dainas tik reportažas buvo vienas? Nieko asmeniško, tačiau retoriškai kyla klausimas, kodėl? Sutinku, Aleksas – Lietuvos reperis, tokias sudėtingas dainas atlieka tikri talentai. Monika – įstabaus balso savininkė, kuri, mano manymu, turėtų nugalėti šį projektą.

Su nekantrumu laukiu sekmadienio, kada išvysiu finalą. Tačiau bet kuriuo atveju labai gaila, kad finale nesusikaus ir Marija! Galbūt ji ir nebūtų laimėjusi – tačiau garbingos kovos finale yra verta! Ji – tikra scenos bomba, tobulėjanti ir kylanti aukštyn. Niekada nežinai ko galima iš jos sulaukti, visada stebinanti savo originaliais pasirodymais. Kone ją vienintelę matėme dainuojančią įvairaus tipo dainas. Ji, mano nuomone, daugiausiai parako turinti šviežiai iškepta Lietuvos scenos žvaigždutė. Gražaus tau muzikinio kelio, Marija!!!

Sėkmės finalininkams! Drąsiai galiu teigti, kad man tai pats geriausias iki šiol buvęs TV šou! Na, o aš labai jau laukiu balsavimų rezultatų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI skaitytojo pastebėjime apie skirtingą filmukų, parodytų prieš dalyvių pasirodymus, skaičių, „X faktoriaus“ prodiuseris Saulius Urbonavičius neįžvelgė nieko keisto. DELFI su juo susisiekus telefonu, S. Urbonavičius paaiškino, kad nėra jokio formato, po kiek filmukų reikia rodyti apie dalyvius. „Čia yra istorija apie kiekvieną žmogų: jeigu pas Aleksą per savaitę įvyko tiek įvykių, tai jie ir parodyti“, – paaiškino jis.

Kviečiame pasidalyti mintimis! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: