Visų pirma, kaip ir daugeliui, man klausymo užduotys pasirodė per daug neaiškios (išskyrus pirmąją). Kitose užduotyse man buvo sunku suprasti, kas sakoma – ypač paskutinėje dalyje, kurioje reikėjo įrašyti žodžius. Manau, buvo neįmanoma išgirsti sunkesnių žodžių, nes, mano manymu, jie buvo tariami neaiškiai ir greitai, beje, man nesuprantamu akcentu.

Pirmosios skaitymo užduotys buvo lengvos, tačiau, kaip ir įprasta, kuo toliau, tuo buvo sunkiau.

Rašinys nebuvo sunkus. Tema suprantama, man buvo lengva sugalvoti tinkamus argumentus. Laišką parašyti taip pat buvo paprasta.

Žinau, kad yra tokių žmonių, kurie sako: „Reikėjo mokytis, o ne tingėt, tai ir egzaminas būtų lengvas“ ir panašiai. Iš tiesų, aš iš dalies pritariu tiems žmonėms, tačiau 2016 metų anglų VBE klausymo dalis buvo per daug sunki.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šeštadienio rytą vyko valstybinis anglų kalbos egzaminas dvyliktokams. Esate vienas jį laikiusių? Pasidalinkite, kaip sekėsi! Kas buvo sunkiausia, o kas lengviausia? Galbūt galite egzaminą palyginti su ankstesniųjų metų anglų kalbos užduotimis? Kaip manote, kiek balų galite gauti? Savo mintimis galite dalintis rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.