Paskaičiavau, kiek būčiau turėjęs išleisti pinigų mokslams (iš pragyvenimui, kol mokysiuos). Pagal tuo metu buvusį atlyginimą, pasirinktą specialybę būčiau turėjęs dirbti ir nevalgyti, neišleisti nė cento 10 metų, kad mokslai atsipirktų. Tai buvo pagrindinė išvykimo iš tėvynės priežastis.

Dabar dirbu statybose. Kiekvieną savaitę, priklausomai nuo to, kiek dienų dirbu, gaunu skirtingą atlygį – už 5 dienas gaunu apie 800 svarų (jau sumokėjus mokesčius) (apie 939 eurų), neįskaičiavus viršvalandžių, kai dirbu nuo 8 iki 16 val.

Žmona biure dirba buhaltere, jos mėnesio alga – 2000 svarų (apie 2347 eurų), jau nuskaičiavus mokesčius.

Pavasarį planuojame grįžti gyventi į Lietuvą dėl vaikų ir medicinos kokybės.

Ką grįžę darysime dėl pinigų, dar nežinom. Na, tikiuosi uždirbti bent jau 1000 eurų per mėnesį, kad užtektų susimokėti mokesčius. Turim šiokių tokių investicijų, kurios „atneš“ dar 1000 eurų per mėnesį. Paskolos būstui taip pat nereikės.

Manau, pragyvensim. Jei ne, teks išvažiuoti visam laikui. Manau, specialisto alga Lietuvoje turėtų būti apie 2000 eurų per mėnesį, mokslų daktaro – apie 5000 eurų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gal galite patarti moteriai? O gal norite papasakoti, kiek uždirbate jūs? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti jūsų atlygis. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „ Atlyginimas“.