Pradėdami verslą dabar negausite išpūsto vartotojų skaičiaus ir tai leis atsargiai įvertinti išlaidas verslo pradžiai. Tuo pačiu turėsite puikias galimybes augti kartu su kylančia šalies ekonomika ir didėjančiu vartojimu.

Čia trumpai išvardinsiu keletą viliojančių ir ne kasdien pasitaikančių galimybių, kurias šiandien galima rasti Ispanijoje.

Ispanijoje yra nemažai pasiūlymų išsinuomoti komercines patalpas (tikrai ne blogiausiose didžiųjų miestų vietose) ir pusė metų nemokėti nuomos mokesčio, o kitus pusė metų mokėti tik 50 proc. nuomos kainos. Nebloga pagalba verslo pradžiai.

Keletas bankų, bendradarbiaudami su savivaldybe, siūlo sumokėti pirmąjį atlyginimą jūsų darbuotojams, jei jie ankščiau buvo bedarbiai ir jei pasirašysite su banku bendradarbiavimo sutartį. Žinoma yra papildomų sąlygų, tarkim, kad išlaikysite darbo vietas ne trumpiau kaip pusę metų, jei ne, pinigus teks grąžinti. Tai normali apsauga nuo piktnaudžiavimo.

Na, ir jei neturite verslo idėjos galite pasirinkti iš daugiau nei 1000 Ispanijoje siūlomų frančizių. Gausite patikrintą verslo modelį ir jau žinomą Ispanijoje ar net visame pasaulyje prekinį ženklą. Pradinio kapitalo taip pat nereikia „kosminio“, galima rasti daugiau nei 200 siūlomų įvairiausių veiklų frančizių, kurioms pradėti prireiks ne daugiau kaip 20 tūkst. eurų. Pasirenkant frančizę nesėkmės tikimybė išlieka kaip ir bet kokiame versle, tačiau Ispanijos frančizių verslo asociacijos duomenys rodo įspūdingus skaičius net ir kriziniais metais.

2012 m. duomenimis Ispanijoje egzistavo 59 758 verslo vienetai, veikiantys frančizės pagrindu, kuriuose dirbo apie 250 tūkst. žmonių. Krizės laikotarpiu šis sektorius nesitraukė, o kaip tik augo, tiesa, tik 1 procentu, bet tai daug, lyginant su baisiais kritimais kituose sektoriuose tuo laikotarpiu. Frančizės veiklų pasirinkimas labai įvairus: kepyklėlės, kavinės, grožio ir sporto centrai, ekologinių prekių parduotuvės, drabužių ir maisto prekių parduotuvės. Daugelis nustemba, kai sužino, jog gali turėti savo firminę „Levi’s“ džinsų parduotuvę ar net nedidelį „Carrefour“ prekybos centrą.

Pažįstu ne vieną žmogų, atvykusį iš Lietuvos, kuriam puikiai pasisekė įgyvendinti savo verslo idėjas Ispanijos rinkoje. Yra ir tokių, kurie atvykę net kalbos nemokėjo, paraleliai mokėsi arba gyvenimas išmokė. Pripratę prie karo lauko sąlygų versle, lietuviai dažnai čia atranda tikrą rojų sau ir savo šeimoms. Nesakau, kad nereikia stengtis ir dirbti, bet žinau, kad daugumai mano tautiečių darbštumas - ne svetima savybė, juk Lietuvoje kitaip neišgyventum.

Todėl jei senai apie kažką panašaus svajojote, net jei tai atrodytų kvailystė, dabar gali būti tinkamiausias metas tai padaryti. Juk didžiausia kvailystė yra nepabandyti įgyvendinti savo svajonės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!