Su Ieva buvome bendraklasiai daug metų. Vieną dieną, vienuoliktos klasės rugsėjį, mokytojai, kaip jau įprasta, suskirstydavo mokinių sėdėjimo vietas. Ievai nurodė sėstis šalia manęs. Puikiai pamenu, kaip tai išgirdus man išdžiuvo burna. Vis dėlto laikui bėgant mes pradėjome vis laisviau bendrauti, aš jai padėdavau su matematikos uždaviniais, kartu plepėdavome per pertraukas. Nežinau, ar tuomet Ieva jau jautė, kad ji neleidžia man naktį sudėti akių.

Artėjo Kalėdos. Sukaupiau drąsą pakviesti Ievą į mokyklos šokius. Turbūt kviesdamas atrodžiau kaip paskutinis kvailys, bet ji iškarto sutiko. Tą žiemos vakarą mes pirmą kartą pasibučiavome. Neilgai trukus tapome žaviausia mokyklos porelė. Viską darydavome kartu. Kartu sulaukėme ir mokyklos baigimo ir jau buvome suplanavę visą gyvenimą dviese. Ji buvo mano saulė, mano gėlė, mano saldus sapnas. Pasipiršau, kai mums buvo po 20. Vestuvės turėjo įvykti po dviejų metų.

Su Ieva nesiskundėme nei santykiais (nors, aišku, visko nutikdavo), nei finansais – abu turėjome darbus. Tiesa, jos šeima, rodos, manęs nemėgo. Kaskart, kai vakarieniaudavome Ievos tėvų namuose, jausdavau šaltą ignoravimą, ypatingai nuo Ievos motinos. Dažnai su manimi niekas net nepasisveikindavo.

Mūsų vestuvės turėjo įvykti pačioje Rygos senamiesčio širdyje, o šventais saitais susijungti turėjome senoje miesto bažnyčioje. Buvo kruopščiai suplanuotos menkiausios smulkmenos – nuo svečių atvežimo iš įvairiausių Lietuvos kampelių iki iškilmingo dviejų dalių vakaro prabangiame viešbutyje. Tą dieną ir jaudinausi, ir norėjau kuo greičiau suspausti šiltas savo gyvenimo meilės rankas, išbučiuoti jos saldžias kaip uogos lūpas ir praleisti pirmą Dievo palaimintą naktį kartu.

Tą karštą rugpjūčio popietę stovėjau prie lango ir, besiruošdamas savo gyvenimo šventei, stebėjau, kaip senamiestyje renkasi mūsų svečiai. Mažame kambarėlyje prie manęs stovėjo ir paskutinėmis laisvo gyvenimo akimirkomis dalijosi senas bičiulis ir ištikimas draugas, kurį paskyriau būti ir vyriausiuoju pabroliu. Slinko paskutinės minutės ir jaučiau, kaip tuoj viskas pasikeis.

Staiga mudviem už nugaros kažkas įėjo. Tai buvo Ieva. Nesupratau, ką ji čia daro. Ji buvo jau pasirengusi ir atrodė dieviškai, tačiau pastebėjau, kad jos akys ašarotos. Mačiau, kaip mano senasis draugas pasišalina iš kambario. Ieva, mano gyvenimo meilė ir būsimų mano vaikų motina, pasakė, kad nieko man nejaučia ir kartu su savo tėvais išvažiuoja namo. Mano kojos pradėjo tirpti. Ėmiau gaudyti orą. Kambarys staiga pasirodė be galo didelis…

Atsibudau tik po kelių valandų. Vos prisiminus, kas ką tik įvyko, pajaučiau, kaip viduje viskas užvirė. Norėjau sprogti. Troškau kartu susprogdinti visą moterų giminę. Pamenu, kaip tą dieną prakeikiau visus jaunavedžius. Nekenčiau romantikų. Nuo minties apie meilę norėjosi vemti.

Po kelių savaičių, einant iš vaistinės, man skambino Ieva. Kūnas pradėjo drebėti. Vos išlaikiau telefoną rankose. Tai buvo jos motina. Sakė, kad Ieva susirado vyrą, kuris gali ja pasirūpinti, ir kad man turėtų būti gėda, kad per penkerius metus draugystės nesugebėjau jai nė automobilio nupirkti. Kai paprašiau leidimo su Ieva paskutinį kartą pasimatyti, ši atšovė, kad Ieva dabar gyvena Anglijoje, ir padėjo ragelį. Daugiau negirdėjau nieko nei iš motinos, nei iš jos dukros.

Tai įvyko prieš daug metų. Man vis dar skauda, ir iki šiol nesutikau nieko panašaus į savo Ievą. Net nežinau, kodėl šia šia istorija pasidalinau – matyt, kaltas vynas. Kažkodėl pamaniau, kad pasijusiu geriau. Iš tikrųjų nepasijaučiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar antra pusė reikalinga tam, kad būtum laimingas? Visi, jos ieškantys, choru tikriausiai išrėktų garsų „Taip!“, o ją turintys suabejotų – juk problemos kyla, sunkumai gyvenime pasitinka, nepaisant to, esi vienas, ar ne. O juk bėdas gali ir sukelti ir tas vienintelis ar vienintelė, kurio taip intensyviai buvo ieškota... Pažįstamas jausmas?

Pasidalinkite savo istorijomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienas“ arba spausdami pilką mygtuką čia iki rugpjūčio 31 d. Konkurso prizas – „iPad Air“ planšetė.