Pirmiausia, aš galvoju, kad:

1. su šiuo instruktoriumi ar vairavimo mokykla turi susisiekti ne DELFI, o kelių policija ir tie kas išduoda šiai veiklai verslo licenciją;

2. ant automobilio reklamos nėra (nežinau, ar ji yra būtina), bet labai gerai matosi valstybinis automobilio numeris, todėl kelių policijai tikrai nėra problemos atsekti atsakingą asmenį. Juk net ir pažeidimo laikas yra žinomas.

Tiesą pasakius, galvoju, kad mokymo lygis per 30 metų (kai aš lankiau vairavimo kursus) turėtų būti pažengęs į priekį ir mokytojai turi būti atitinkamai atrenkami. Ko gali išmokyti žmogus, kuris galimai neturi ne tik vidinės kultūros, bet ir nebendrauja, o gal net ir padoriai savo minčių nereiškia?

Toks jausmas, kad dalis baigusiųjų vairavimo kursus ir įgijusiųjų teisę vairuoti transporto priemones net nesuvokia, kad jie pateko į padidintos rizikos zoną, kad kelyje be jo yra ir kiti eismo dalyviai, kad mokėjimas vairuoti tai nėra „gazas, dugnas“, kad yra ne tik „jo“ teisės, bet yra ir pareigos, kad kelias – tai ne kompiuterinis žaidimas ir kokia didelė yra klaidos, neapgalvoto, ar neatsakingo poelgio kaina.

Nuo šito turbūt ir turėtų prasidėti vairuotojų mokymas ir požiūris į šį darbą turi būti labai atsakingas. Žinoma, nereikia buko smegenų plovimo, bet elementarų supratimą, kas yra kas, turi turėti visi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norinčius pasidalyti savo patirtimi po vairavimo pamokų, kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt.