Visų pirma, privalome paskelbti pakantą visiems rūkantiems. Tai turi būti ne tik nesmerktina, bet ir apsaugota teisiškai. Kiekvienas, kuris kalbės rūkančiajam, kad rūkyti yra nesveika, turės būti apkaltintas rūkofobija ir privalės sumokėti aukštas baudas už rūkančių žmonių diskriminaciją, už jų laisvo pasirinkimo smerkimą.

Turime remti įvairius mokslininkų darbus, kurie įrodinės, jog rūkymas nėra kenksmingas žmogaus sveikatai. Mes įsiskverbsime į genetiką ir pateiksime įspūdingas teorijas, jog rūkymui potraukį jaučiantys žmonės yra taip genetiškai užkoduoti bei tokie jau gimsta, todėl nevalia laužyti jų prigimties.

Mes įrodinėsime, kad bet kokia kova prieš rūkymą – tai kova prieš kiekvieno žmogaus prigimtinę teisę būti savimi. Taip pat remsime statistus, kurie nurodys, kad rūkymas nėra vienas iš svarbiausių žmogaus mirties faktorių. Statistai turi nurodinėti išorinius faktorius, tokius kaip auto katastrofos, karai, badas ir panašiai, o rūkymas tegu lieka vienas iš paskutiniųjų, nes tiesioginių įrodymų, kad būtent rūkymas sukelia vėžį nėra ir neturėtų būti.

Turime skverbtis į mokyklas. Mūsų tarpe yra daug talentingų rūkančių rašytojų. Mes spausdinsime knygas „Kai Marytė turėjo dvi cigaretes“, „Kaip Petriukas-Nerūkalius pavirto Petriuku-Rūkaliumi“ ir panašiai. Mes sukursime nevyriausybines organizacijas, kurios skverbsis į darželius, pavadinsime jas neaiškiais užsienietiškais pavadinimais, tokiais, kaip „SmokingLoops“.

Šios organizacijos, vaikiškų žaidimų ir pasakų apie rūkančius princus pagalba pasakos vaikams, kaip gera yra rūkyti: dovanos visiems žaislines cigaretes, kad vaikai nuo pat darželio pratintųsi prie tos minties, jog rūkymas yra gera, madinga ir net būtina mūsų demokratinėje visuomenėje veika.

Privalome įrašyti vaizdo reklamas, kuriose jauni ir gražūs žmonės turės papasakoti, kaip smagu yra rūkyti cigaretes, pypkes, suktines. Tegul įvairovė ir laisvas rūkymo būdo pasirinkimas viešpatauja mūsų visuomenėje. Kiekvienas mokslininko darbas, kiekvienas pasisakymas prieš rūkymą, kiekviena iškelta hipotezė tebūna baudžiamos mūsų šalyje, nes jie smerkia rūkančių žmonių laisvę, o šito demokratinėje Europoje mes netoleruosime!

Privalome parodyti visuomenei, jog dauguma įžymių žmonių buvo ir yra rūkantys. Netgi multiplikacinių filmų personažai, tokie kaip Papajus arba Krokodilas Gena, yra rūkantys. Rūkantys buvo ir Einšteinas, Šekspyras, Žana D‘Ark, Džordžas Vašingtonas, Kristoforas Kolumbas, Lady Gaga, Arnoldas Schwarzenegeris, visi grupės „The Beatles“ nariai.

Sveikintini ir nauji atradimai, kurie praplės rūkančių įžymybių sąrašą. Juose jaunimas turi atrasti savo idealus, todėl dėkime visas pastangas paviešinti dabartines rūkančias žvaigždes iš naujausių filmų, serialų ir muzikos pasaulio.

Mūsų simbolika turi būti parinkta remiantis pozityviais motyvais. Mūsų vėliavos turi rodyti linksmus debesėlius skaidriai žydrame fone. Turime naudoti pozityvias spalvas savo herbuose, kad keltume žmonėms asociacijas, siejančias mus su dangaus malonumais. Mes turime propaguoti meilę žmonėms, rodyti visiems, kaip mums rūpi kiekvienas nuskriaustasis, privalome pavergti visuomenę savo geraširdiškumu, ramybe, supratimu.

Visais įmanomais būdais skverbsimės į žiniasklaidą. Mūsų verslo filosofai, psichologai ir sociologai rašys straipsnius, kuriuose sudėtingais, mažai suprantamais žodžiais ir tezėmis įrodinės „neišprususiam tamsuoliui“, kad rūkymas turi būti toleruojamas, propaguojamas ir sveikintinas mokyklose nuo pirmos klasės, tarp senyvo amžiaus žmonių ir ypač studentijos. Mūsų žurnalistai sukels debatus nepriklausomoje žiniasklaidoje bandydami įtikinti visuomenę, jog cigarečių prekiavimo aparatai privalo būti kiekviename mokyklos tualete, o bus geriausiai, jei šitie aparatai pardavinės po vieną cigaretę, kad mažai pasiturintys mokyklinukai irgi turėtų priėjimą prie šios gerovės.

Mūsų poetai šlovins rūkymą ir smerks rūkofobus, nerūkančius eteryje vadins tamsuoliais, kur tik įmanoma įtrauks tokius terminus kaip „diskriminacija“, „pakanta“ ir „neapykanta“, o dar geriau, jei šiuos žodžius pakeis mažiau aiškiais mūsų visuomenėje terminais „tolerancija“.

Mes turime eiti į priekį, brangūs darbuotojai. Turime jungtis į koalicijas kartu su kitais, mūsų požiūrį palaikančiais gamintojais, tokiais kaip alkoholio gamintojai ir panašiai. Mes turime pasiekti kiekvieną nerūkantį, sulaužyti jo pasenusias ir atgyvenusias nuostatas ir požiūrį į sveikatą, moralę ir religiją.

Ir nepamirškite, kad netgi mūsų viceprezidento dukra yra rūkanti - gyva, sveika ir laiminga. Štai jums, brangieji, gyvas pavyzdys. Tad pirmyn, pakelkime mūsų vėliavą aukščiau ir eikime į kovą su šiuo pasenusiu ir atgyvenusiu pasauliu.

Cigarečių fabriko kalba paskaitoje „Rūkymas ir jo plėtra Lietuvoje“, 2013, rugsėjis, Nebuvieniai, Lietuva.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!