Minimali metinė alga man – 15 tūkst. eurų. Pašalpa prie šios sumos, nes gaunam tik minimumą, yra 3000 eurų. 4 kambarių namo nuoma Jorkšyre – 390 svarų (apie 491 euras). Kiti mokesčiai už butą – 150 svarų (apie 189 eurai). Iš viso – 540 svarų (apie 680 eurų) už 4 kambarius.

Sakėt, transportas brangus? Dienos bilietas visame vakarų Jorkšyre su visais traukiniais – 7 svarai (apie 8,8 euro). Su bet kuriuo autobusu – 5,5 svaro (apie 6,9 euro). Pažiūrėkit į dydį to Vakarų Jorkšyro – čia jums ne Vilnius.

Kad pamatytumėt maisto kainas, pridėsiu keletą nuotraukų... (ant lankstinuko nurodyta, kad kainos nurodytos pavasarinio išpardavimo metu – DELFI):

4 litrai pieno už 1,2 euro, manau, jums juoką kelia, o čia – net ne Lenkija. 9 kg svogūnų – 1,2 euro. Bulvės, pamenu, kainavo 25 kg už 3 eurus. Aš jau neklabu, kad pensijos mes tikrai sulauksim dosnios ir nereiks vargti būnant pensininku. Sėkmės jums toj vargšėj Lietuvoj.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt gyvenate užsienyje ir galite papasakoti, kiek ten išleidžiate parduotuvėje, pramogaudami? Kviečiame palyginti kainas svetur ir Lietuvoje – ar iš tiesų lietuvaičiai neturėtų skųstis kainomis? Kviečiame jus rašyti el.p. pilieciai@delfi.lt arba čia.