Lietuvoje niuansas – orai. Jų niekas negarantuoja. Kai atostogavome Kryme, kaina daug kartų lenkė sąlygas. Egipte – bėda su maitinimu. Graikijoje – jokių problemų.

Esame šeima su dviem vaikais – 11 ir 16 metų. Esame kupini energijos, pozityvūs ir visur atrandame tai, kas suteikia mums laimės. Juk pats faktas, kad turi atostogas, kad gali sau leisti ilsėtis kartu su mylimais šeimos nariais, tai didžiausia palaima. Kai vaikų akys spindi matant naujas šalis, kitokius žmones, kitokią kultūrą, mes su vyru lyg iš naujo atrandame pasaulį, lyg ir vėl patys tampame vaikais, kurie moka džiaugtis.

Atostogaujant Lietuvoje, kiekviena saulėta diena – šventė, bet ir pasivažinėjimas dviračiu per lietų – savaip romantiška. Kai buvome Kryme, vyravo puikūs orai, nuostabi gamta, švelni jūra, begalė medicininių sanatorijų. Graikijoje tiesiog viskas puiku – orai, jūra, maistas, žmonės, gamta, architektūra...

Kai šalta – mes slidinėjame, kai reikia pataupyti – mes važiuojame žvejoti, statome palapines, žaidžiame badmintoną, futbolą, tinklinį, verdame makaronus su konservais ir maudomės ežere. Daugelis mūsų jau prarado gebėjimą džiaugtis gyvenimo teikiamais malonumais, grožiu, gamta, orais, vieni kitais.

Mūsų šeima suranda galimybę bet kokiu oru, bet kokioje finansinėje situacijoje, bet kokiomis aplinkybėmis mylėti gyvenimą. Žmonės, mylėkite gyvenimą, mylėkite artimus žmones ir Jus pamatysite, koks nuostabus yra pasaulis, kur Jus beatostogautumėt – kaime, Palangoje, Portugalijoje ar Balio saloje!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI skaitytoja Laura pasidalino savo atostogų Palangoje patirtimi. Moteris stebėjosi, kad Lietuvos pajūris nepritaikytas atostogoms su vaikais – neva maitinimosi įstaigose nėra įrengti mamos ir vaiko kambariai atžalai vystyti, o augintiniai priimami mieliau nei mažieji.

„Turime mažą kūdikį ir visa šeima atostogavome Palangoje. Atostogų metu susidūrėme su problema: kiek teko lankytis maitinimo įstaigose, nei viena įstaiga negalėjo pasiūlyti mamos ir vaiko kambario/ kūdikio vystymo kambario (ir apskritai ši bėda yra ne tik Palangoje, bet ir kituose Lietuvos miestuose)

Paklausus, ar turi tokią patalpą, palydėdavo mus pečių gūžčiojimai. O apsilankyti su augintiniais (šunimis) ragina vos ne kiekviena maitinimo įstaiga, kai kurios net mielai priima augintinius ir vidun, aprūpina dubenėliais vandeniui ir t.t. Po šių atostogų susidarė įspūdis, kad su keturkoju lengviau lankytis kavinėse nei su vaiku“, – rašė DELFI skaitytoja Laura.

Prašome Jūsų – papasakokite savo įspūdžius, gal jie visai kitokie? Rekomenduokite, kur verta nuvažiuoti su šeima, kur galima rasti daugiau pramogų ar skanaus maisto. Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Dviem žmonėms atiteks dvi istorinės knygos, kurias bus galima skaityti per ateinančias atostogas: M. Solonin „Birželio 25-oji: kvailystė ar agresija prieš Suomiją?“ ir I. Bunič „Partijos auksas“ (serija: Komunizmas be grimo)

Dalyvauti konkurse galite čia.