Štai Vaidotas kažkokiu neaiškiu, magišku, turbūt tik kaltintojams žinomu būdu kažkaip skatino smurtą, sukūręs humoristinį klipą, pašiepiantį vaikų negebančius auklėti vaikus tėvus. O Valdas, greičiausiai, nužudė ir galimai seksualiai pasinaudojo viena studente.

Natūralu, bausmės abiejų jaunuolių laukia skirtingos, atsižvelgiant į jų padarytus nusikaltimus. Tačiau esmė yra ta, kad abu jie įtariami kaip nusikaltėliai.

Liūdna, kai meniška išraiška tampa nusikaltimu. Vaidotas – visiškai nieko blogo nepadaręs žmogus, gebantis prajuokinti savo žiūrovus ir suteikti itin daug teigiamų emocijų. Natūralu, kad subtilus ir kritiškas menas, pateikiamas per kitokią prizmę, suteikia itin daug teigiamų emocijų. Na, o tiems, kurie nori už meno kūrinį paduoti kitus į teismą, galbūt turėtų užtekti proto, kad tas kūrinys yra skirtas ne jiems.

Aš tikiu, kad atsiras tūkstančiai žmonių, kurie nesutiks su mano nuomone, ir klipas „Šėtone prašau“ yra anaiptol ne meno kūrinys. Tačiau Salvadoro Dali niekas nenubaudė už tai, kad šis vienoje savo spaudos konferencijoje išmatomis apipylė visus susirinkusius – tai juk buvo meno kūrinys! Taip, Vaidoto šėtono šauksmas yra tik gėlytės, palyginus su tuo, kaip elgėsi mūsų be galo mylimi ir vertinami menininkai. Galų gale, klipas „Šėtone prašau“ yra subalansuotas ir sukurtas tėvams, kad šie suvoktų, kad reikia gebėti auklėti savo vaikus.

Ir jei Vaidotas būtų gimęs 30 metų anksčiau ir pradėjęs savo „auklėkit vaikus“ kampaniją, galbūt šiandien neturėtume tokių nusikaltėlių. Tikrai negalima 100 proc. dėl nusikaltimo kaltinti tėvų, galbūt aš klystu, ir, pavyzdžiui, Valdas buvo auklėjamas teisingai, tačiau kiek domėjausi šia istorija, tai rašoma, kad Valdas buvo užsidaręs, su aplinkiniais nebendraujantis jaunuolis.

Mano šeimoje ar draugų rate yra priimta, kad jei vienas mūsiškių ima tolti, mes į jį nagais kabinamės, kol išgauname visą informaciją apie tai, kas jį neramina, ir atstatom į protą. Galbūt jam būtų užtekę gauti daugiau dėmesio iš aplinkinių ir tokiam nusikaltimui jis net nebūtų ryžęsis.

Išmokime bendrauti su aplinkiniais, supraskime, kad tas, kuris yra vienišas ir tylus, gali pasielgti netinkamai ir tai – dėl to, jog jam trūko gero žodžio ir apkabinimo. Ir suvokime, kad tas, kuris skleidžia savo idėjas garsiai, gali mus kažko išmokyti, pavyzdžiui, suvokimo. O nusikaltėlis yra tas žmogus, kuris pažeidė kito asmens laisvę, turtą ar saugumą, o ne tas, kuris platina vaizdo įrašus internete.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!