Lietuvos prokuratūra irgi nesiliauja stebindama ir drebindama Lietuvą ir jos žmones savo „išmintingais“ ir mano manymu protu nesuvokiamais veiksmais ir poelgiais.

Visose civilizuotose pasaulio valstybėse įstatymas yra aukščiau visko ir žmogus privalo jo laikytis bei naudotis. Nėra civilizuotos šalies, kur žmogus pasinaudojęs įstatymu ar jo spraga būtų nubaustas kalėjimu ar bauda. Kalba eina apie tai, kaip prokurorai šiurpino ir drebino mamas, kurios pasinaudojo įstatymu ir išėję motinystės atostogų nusiurbė nemažus pinigus iš valstybės. Jos viską atliko pagal įstatymą,bet...
Ne ką mažiau nustebino ir gimdyvių namuose skalpavimas ir namų šturmavimas. Rodos, įstatymo jos nepažeidė, juk šeimos gydytoja turėjo žinoti, ar tai galima atlikti namuose ar ne, ir perspėti teisėsaugą tuo atveju, jei ji nedavė leidimo gimdyti namuose ir vaikas dėl to nukentėjo? (...)

Pats turiu du vaikus. Abu gimė ligoninėje. Jei nuspręsime turėti daugiau vaikų, niekada nesutiktumėm, kad jie gimtų namuose. Vėl rinksimės ligoninę. Nes ten saugiau, nors ir brangiau. Bet logika yra ta, kad jei įstatymas to nedraudė, tai niekas negali įsiveržti į namus ir šiurpinti tų, kurie nieko nepažeidė. Prokurorų manymu, jie tiesiog vykdo patikras. Šaunuoliai! Kodėl nevykdote patikrų ten, kur reikėtų? Pavyzdžiui medikų, teisėsaugininkų, politikų ir kitų netokias dideles pajamas gaunančiųjų, bet turtus už milijonus turinčiųjų, pilių ir brangių automobilių įsigijimo šaltinius?

Tiesa, šį straipsnį paskatino parašyti perskaitytas straipsnis apie kaunietę, iš kurios atimamas butas už pusę milijono litų.Visaip bandžiau mąstyti, bet logikos – nulis. Užtat prokurorams nekyla abejonių. Nors moteris turi oficialius dokumentus, kad yra paėmusi paskolą, prokurorams tai nerūpi. (...)

Nors niekada gyvenime nesu paėmęs nei socialinės pašalpos, niekada nesu gavęs jokios kitokios naudos iš valstybės, pasisakau tik už tai, kad įstatymas turi būti gerbiamas. Gana smaugti pašalpas gaunančius ir skaičiuoti, kur jie išleidžia pinigus gautus iš valstybės! Tai jų reikalas. Jei valstybė duoda ir įstatymu neįpareigoja, kur tuos pinigus išleisti, tai niekam nevalia tyčiotis ir aiškinti, kur tuos pinigus dėti.

Šlykštu, kai matai, kad politikai savo spragas bando kažkuo pateisinti ir kažkam kitam, kuris tomis spragomis pasinaudojo užkrauti atsakomybę. Pamąstykime: žmogus gauna pašalpą. Juk jis nepavogė, neatėmė, o gavo pagal įstatymą jam priklausančius paramos pinigus. Jei valstybė sudarė tokias sąlygas, kad žmogus gali gauti pašalpą ir nenurodė, kur ją išleisti, tai tas pašalpos gavėjas turi visišką teisę kad ir visus pinigus išleisti namo statybai,automobiliui, laivui ar pan. Jei įstatymas kažką leidžia, tai niekas negali to sutrukdyti ir viešai tyčiotis iš to, kuris jo nepažeidė.

Nemažiau juokinga ir Antano Nedzinsko istorija. Žmogus susitaupė nemažą sumą (...). Koks kieno reikalas, kiek žmogus susitaupė ar ką žmogus pirko? Pasikartoju - tikrinkite tuos, kurie turi daug pinigų ir brangaus turto, nors jų pajamos yra mažos. Ir tikrinkite tada, kai yra logiško pagrindo. Manau, kad kaip pavyzdį galime minėti medikus, kurie nepasiėmę paskolos, valdo namus, vilas ir vairuoja brangiausius automobilius. Palikite ramybėje paprastus žmones (...). Suprantu, kad prokurorams reikia parodyti, kad jie dirba, bet, mano manymu, Lietuvos prokurorai darbą demonstruoja iš kitos pusės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!