Skaitant šias mintis man sunku nesutikti, kad situacija tikrai bloga, bet tada kyla dar vienas (net ne vienas) svarbus klausimas: kur visai tai mus nuves? Kas gali sustabdyti Lietuvos progreso ir laisvės niekintojus? Tenka pripažinti, kad paprasto atsakymo į šį klausimą nėra.

Atrodo, dabartiniai valdantieji nekreipia dėmesio į tai, kad jų sprendimai, mano manymu griaunantys valstybę, yra viešinami, jie nereaguoja į Seimo opozicijos siūlymus ir pastabas, atrodo, jog kiekviename žingsnyje konkuruoja su prezidente (...). Jei valdančiosios partijos neteisingai elgiasi su Lietuvos žmonėmis, o nauji Seimo rinkimai tik 2016 m. tai kas tada, kokia institucija, gali padėti šaliai pergyventi šią Vyriausybę ir Seimo daugumą?

Mano manymu, Dalia Grybauskaitė yra žmogus, kuriuo pasitiki didžioji dauguma Lietuvos piliečių. Tai parama, kuri turi tapti atsvara Vyriausybei, panašu, norinčiai sugriauti Lietuvos progresą, ateitį, sugniuždyti mąstančius jos piliečius. Prezidentė padarė šiokių tokių klaidų, bet tai neturi nieko panašaus į dabartinę Vyriausybę, kurios visos veiklos esmė, man atrodo, yra „įsisavinti“ ES lėšas, sugriauti Lietuvos valstybingumo pamatus ir iki galo patenkinti savo elektoratą bei Kremlių, žlugdant strateginius valstybės projektus (...).

Ne ką mažiau uoliai imamasi ir istorinės atminties griovimo. Bronius Bradauskas, kaišiadorietis, Algirdo M.Brazausko kraštietis, ir Loreta Graužinienė kone atvirai tyčiojasi iš Lietuvos, nurodydami kuri mūsų valstybės istorijos dalis maloni kaimynams, o kuri - ne. Jei Sausio 13-oji gali supykdyti Rusijos delegatus, tai gal siekiant juos pamaloninti, reikėjo atkurti kokį vieną kolūkį ir nuvežti ten tą jautrią delegaciją, skambant „Liube“ hitams? Tuo labiau ko vertas premjero išstojimas ir pasakymas, kad dėl šio skandalo kaltas Seimo kancleris?

Anot Rasos Juknevičienės, tokie komunistų veiksmai nėra nekalti, jie yra gerai suplanuoti ir naudojami savo elektorato tenkinimui bei komandų iš Kremliaus vykdymui (...).

Pas mus vyksta ir daugiau sunkiai paaiškinamų reiškinių. Staiga violetiniai ir antiskalūnininkai tapo turtuoliais, galinčiais leisti reklamuoti savo idėjas kur nori ir kiek nori, nors tai kainuoja dešimtis ar šimtus tūkstačių litų. Žygaitiškiams ir vienam portalui tai neatrodo problema - pinigų jiems aukoja „geri žmonės“. Manau, daug tokių gerų žmonių ir jų minčių mums rodė PBK, tačiau piktieji lietuviai sutrypė „gerų“ žmonių norus savaip informuoti ir interpretuoti Lietuvos istoriją.

Premjeras Algirdas Butkevičius dažnai vadinamas galios neturinčiu, nieko nesugebančiu politiku, tačiau turinčiu menamą palaikymą visuomenėje. Mano manymu, ir šis neįgalumas yra palaikomas ir skirtas ypatingai šiuo metu vykdomai Lietuvos progreso griovimo politikai, kur viešasis veidas maskuoja rimtus strateginius sprendimus, skirtus numarinti Lietuvos pasiekimams ir siekiams, tokiems kaip VAE statybos su „Hitachi“ ir „General Electrics“, skalūnų dujų gavyba su „Chevron“, SGD terminalas statomas „Hoegh LNG“, „BEMIP“, remiamas ir vystomas kartu su mūsų Šiaurės partneriais ir t.t.

Jei premjero patarėja Jūratė Juozaitienė žinojo receptą, kaip išvaryti iš Lietuvos „Chevron“, o premjeras žiniasklaidai aiškina, kad jei paaiškės, kad tai tiesa, nubaus savo patarėją, tokie pareiškimai yra savotiškas absurdo dugnas – lyg premjeras nežino kokią politiką vykdo jo komanda. Sociademokratų elektoratui tai atrodo svarus argumentas ir teisingas premjero požiūris, bet tikiu, kad visiems mąstantiems aišku, kad išvaryti „Chevron“ labiau galėtų būti pačio premjero ir kitų įtakingų socialdemokratų siekis.

Kartais pagalvoju, kas liks iš Lietuvos, jos laisvės, progreso pasiekto po krizės, praėjus likusiems trejiems metams po dabartinės Seimo daugumos valdymo? Ar tai jau yra blogiausia ką kada nors turėjome Seime, ar dar gali būti blogiau? Kaip rašo Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, tauta bunda, kaip ir politinis elitas, keičiasi jaunosios kartos požiūris, todėl tikiuosi, kad tokios situacijos, kokią turime dabar nereikės ilgai stebėti ir ji ims sparčiau keistis.

Tikiuosi, kad senieji komunistai ir Kremliaus marionetės kaip galima greičiau apleis savo pozicijas, o jaunieji man odioziniai veikėjai (...0 tiesiog nebeteks tautos palaikymo, išnyks iš valstybės politinio gyvenimo. Tik tuomet Lietuva grįš į progreso vėžias!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!