Taip gerbiamieji, tai gerbiamo Tomo Pačėso „auksine mintis“, kuris neseniai pasiūle Lietuvos krepšinio visuomenei planą natūralizuoti užsienietį krepšininką. Man, kaip mūsų nuostabios krepšinio rinktinės fanui, šis pokštas yra įžeidimas.

Visais laikais Lietuvos krepšinio mokykla garsėjo tuo, kad mūsų rinktinė sugebėdavo remtis savais užaugintais krepšininkais, aš manau, ir toliau mums reikia tęsti tradiciją, už Lietuvą turi žaisti tik LIETUVIAI IR TAŠKAS. 

Dabar užduosiu sau klausimą, kaip reaguotų į tokį pasiūlymą serbai, jeigu Tomas Pačėsas būtų kokioje Beogradska arena pasiūlęs tokią idėją 20 tūkstančių fanų? Įdomu...

Aš manau, kad mums nereikėjo, nereikia ir, manau, niekada nereikės „holdenu“, „Bo Macalebu“, „Jabberu“ ir t.t. Taip, tai puikus krepšininkai, ir tai jie įrodė, bet aš tik galiu įsivaizduoti, kaip jaustis „tokiam lietuviui“, kuris net nežinotų Tautiškos Giesmės žodžių, kuriam žodis „LIETUVA“ būtų kuo greičiau sumokėti pinigai už pasirodymą įvairiuose turnyruose, kuris būtų tarsi „balta varna“ tarp mūsų krepšininkų.

Gerbiamo Tomo Pačėso pasiūlymas skambėjo „maždaug“ taip: KODĖL MAKEDONIJA, RUSIJA, KROATIJA, ISPANIJA GALI NATŪRALIZUOTI UŽSIENIETĮ, O KĄ, MES PRASTESNI?“. Aš manau, Lietuva ir jos krepšinis nėra Rusija, Ispanija, Kroatija ir tuo labiau Makedonija. Ir čia iš karto man labai patiko tokia mintis, kad su užsieniečių pagalba mūsų pergalės nebūtų tokios saldžios.

Aš manau, kad mes turime tuos žaidėjus, kurie gali sėkmingai žaisti už Lietuvą - Adas Juškevičius, Vytenis Čižauskas. O kodėl gi ne, jau geriau mūsų krepšininkai, negu svetimi. 

Gerbiami DELFI skaitytojai, tai mano asmeninė nuomonė, žinau, kad bus tokių, kurie gali kritikuoti mane, bet aš manau, kad už LIETUVĄ TURI ŽAISTI LIETUVIAI.

Taigi siūlau tokį balsavimą:


DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!