Manau, pagal jas galėtų nutikti taip, kad vaikus atims pagal anoniminius pranešimus apie neva smurtą šeimoje, atims dėl to, kad valstybinės socialinės tarnybos nerado apelsinų šaldytuve, atims dėl to, kad mama vaiką per daug myli, dėl to, kad tėvai liepė kambarį tvarkyti, dėl to, kad saldumynų neleidžia valgyti be saiko, dėl to, kad buto sienos pasenusiais tapetais išklijuotos ir dar dėl begalės absurdiškų priežasčių (pataisose numatoma, kad tėvams ir kitiems teisėtiems atstovams, kurie pažeidžia vaiko teises, piktnaudžiauja savo teisėmis (pareigomis), vengia arba nevykdo pareigos auklėti, mokyti, prižiūrėti, išlaikyti vaiką, drausmina vaiką fizinėmis bausmėmis ar kitaip smurtauja prieš jį, būtų taikoma įstatymų nustatyta atsakomybė – DELFI).

Tik ir skamba „atimti vaikus, atimti vaikus, atimti“. Valstybinės tetos, na, atimsite, o ar vaikams bus nuo to geriau? Atimsite vaikus, o kam atiduosite? Atsakote - „surasime“. Surasite, o tėvai, iš kurių atims vaikus, dar pamokės šeimai, kurį vaiką pasiims? (...) Ar toks įstatymas tinka Lietuvai?

Pagal LR Konstitucijos 38 straipsnį Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę. Tėvų teisė ir pareiga - auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, iki pilnametystės juos išlaikyti. Vaikų pareiga - gerbti tėvus, globoti juos senatvėje ir tausoti jų palikimą. Pagal 39 straipsnį Valstybė globoja šeimas, auginančias ir auklėjančias vaikus namuose, įstatymo nustatyta tvarka teikia joms paramą.

Ar Seimo narių siūlomos pataisos neprieštarauja LR Konstitucijai? Ar Seimo narės laikosi Konstitucijos, siūlydamos įstatymus, kuriuose nėra nieko apie Valstybės globą, pagalbą, paramą šeimoms, auginančioms ir auklėjančioms vaikus namuose? Ar išardyti šeimą yra vienintelis sprendimas? O gal ne konfiskuoti vaikus iš biologinių tėvų, o pagalvoti, kaip padėti tėvams darniai auklėti vaikus!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!