Išgirdus, kad Lietuvoje bus vėl atkuriama privalomoji karinė tarnyba, daug vaikinų iš karto „suskystėjo“. Žinoma, juk trankytis po naktinius klubus, prisigerti iki žemės graibymo, rūkyti žolę yra daug vyriškiau, nei atlikti pareigą savo gimtinei (kas numatyta Konstitucijoje). Daugelis vaikinų turbūt iškarto nubėgo pas mamytę ir pasiguodė, kad 9 mėnesius už juos niekas nepaklos lovos, nepadarys valgyti, negalės prie kompo pasėdėt iki 2 valandos nakties. Tai kokie jūs vyrai esat?!

Pasiklauskit savo tėvų – jie SSRS kariuomenėje tarnavo 2 metus, jų niekas namo neišleisdavo ir netarnavo jie 9 mėnesius. Pagalvokit, kaip dar anksčiau buvo – caro laikais apskritai ėmė rekrūtus 25-eriems metams į karinę tarnybą, o jūs iškarto suskystėjot išgirdę, kad reikės tarnauti 9 mėnesius. Bijot, kad mergina jus paliks, išduos? Tai puiki galimybė, patikrinti, kokią merginą jūs turit – ar ištikimą ar eilinę merginą, kuriai rūpėjo pinigai ir prabangūs automobiliai.

O ir kiek daug privalumų gausit, ištarnavę 9 mėnesius:

1. 50 proc. mokslų kainos apmokės kariuomenė;
2. Gausite butpinigius ir maistpinigius;
3. Būsite išleisti namo priesaikos dieną ir jei bus šventinė-raudona diena (be to, artimieji galės jus aplankyti);

4. Nauja patirtis, nauji draugai, nauji iššūkiai, suvyriškėjimas;

5. Visiškas aprūpinimas – uniforma, puikus maistas, pastogė;

6. Tikri ginklai, tikras parako kvapas, karinė ekipuotė, karinių paslapčių įgijimas.

Jūs visi esate kieti, žaisdami „Counter-Strike: Global Offensive“ ar „Call of duty: Modern Warfare 3“, ar visokius „League of Legends“, bet kai reikia atlikti pareigą, jūs slepiatės po mamytės sijonu. Negėda? Manot, užsidėję „fullcap'us“ su užrašu „SWAG“ ir darydami „self'ius“, ar fotografuodami save prieš veidrodį sporto salėje su raumenų kalnais (kai smegenų nėra), atrodot labai vyriškai?

Nedarykit gėdos vyrų giminei, berniukai! Daugelis šnekat, kad į kariuomenę eina tie, kurie žada ginti Seimą? Nejuokinkit, verksniai. Vyrai eina į kariuomenę tam, kad apgintų savo šeimą, ir ne vien tik šeimą, bet ir šalies piliečius. Esat vyrai? Įrodykit. Įrodykit, kad galit susitvarkyti tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Už kompo ekrano visi esam stiprūs tiek psichologiškai, tiek fiziškai, bet kai esi šaukiamas atlikti pareigos gimtinėje, kur tu esi?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo nuomone – ar pritariate sprendimui grąžinti privalomąją karo tarnybą? Galbūt galite pasidalinti patirtimi, prisiminęs, kaip jums anksčiau teko tarnauti kariuomenėje? O gal priklausote tai grupei, kuriai planuojama pritaikyti karo prievolę, ir norite pasidalinti mintimis, kaip dėl to jaučiatės? Moterys, jūs jaučiatės nuskriaustos, kad jūs nesate šaukiamos dalyvauti baziniuose kariniuose mokymuose? Laukiame Jūsų minčių žemiau: