Vis labiau įsiliejant į chaotišką gyvenimo ritmą pamirštos tampa paprastos, bet efektingos grožio procedūros. Norime greito rezultato, bet dažnai jis būna trumpalaikis. Nusivylusi kai kuriomis kosmetikos priemonėmis pradėjau ieškoti natūralių grožio receptų. Ir radau.

Štai keletas iš vaikystės atgaivintų ir vėliau atrastų receptų:

- Kaime močiutė karts nuo karto liepdavo prikasti dilgėlių šaknų, jas kruopščiai nuplaudavo ir virdavo. O po to su šaknų nuoviru liepdavo plauti galvą, kad plaukai neslinktų, būtų stiprūs. Pabandžiau tai padaryti su dilgėlių lapų nuoviru - irgi visai nieko.

- Kad plaukai gražiai blizgėtų, išsiplovus su šampūnu, duodavo kiaušinį plaukams ištrinti, po to nuskalaudavo. Taip pat vietoj kiaušinio kartais perliedavo išplautus plaukus vandeniu, į kūrį būdavo įpilta šiek tiek acto. Kiek paaugusi išplautus plaukus perliedavau kuo šaltesniu vandeniu, tai suteikdavo jiems blizgesio.

- Jei plaukai nualinti, nušiūrę, praradę gyvybingumą, tai juos atgaivinti padės ricinos ir kokosų aliejų kaukė. Aliejų proporcijos – perpus. Reikia ištepti plaukus ir palaikyti keletą valandų. Gali tekti paskui pavargti plaunant, bet rezultatas to vertas - plaukai pastebimai taps sveikesni ir stipresni.

- Ricinos aliejus taip pat puikiai pagelbės blakstienoms ir antakiams. Aš dažniausiai jį tepu vakare, prieš einant miegoti.

- Jeigu veido oda atrodo papilkėjusi, spuoguota, verta pabandyti praustis su pieno išrūgomis. Man tai - puiki priemonė siekiant sugrąžinti veidui skaistumą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!