Susidaro įspūdis, kad žmogus skatinamas būti atsakingu už savo būsimą partnerį – numatyti, kokios spalvos, drabužiai, veikla jam patinka, numatyti, ar jis lankosi klubuose ar knygynuose, atspėti, jį patrauks klasika, šiuolaikiškumas ar net senamadiškumas. Įsivaizduoti, koks pats turi būti, kad atkreiptum savo būsimojo dėmesį...

Aš manau, kad šio pasaulio įdomumo raktas yra įvairovė, kitaip tariant, nežinojimas, kas tau gali kristi į akį: kol kas neturtingas, bet potencialo turintis dailininkas, pagyvenęs santechnikas, laisvalaikiu skaitantis amerikiečių klasikus, jaunas fizikas, slapta rūkantis, kuklus politiko sūnus, užsiimantis joga, vienuolis, užsienietis, emigrantas, milijonierius?

Kaip gi jiems visiems, tokiems skirtingiems, vienu metu įtikti? Juk nežinai, kurį sutiksi ir pamilsi. Ar, tarkim, milijonierius norės silikoninės pupos, ar sau lygios ambicingos teisininkės? Ar mokslininkas griežtai atsisakys suprasti menininkę, o gal laikys ją savo mokslinių pasiekimų mūza? Ar džinsus ir marškinėlius vilkinčiam studentui visiškai nerūpės jo draugės apranga, o gal atvirkščiai – kels jai „Versace“ lygio reikalavimus?

Deja, mažai žmonių suvokia, kad pasaulyje iš tikrųjų teturi vieną save, ir tik vieną save gali valdyti, keisti. Tad ir sudaužytos širdies atveju tik tu pats gali suklijuoti šukes, o ne kitas žmogus, kas jis bebūtų... Tol, kol šios tiesos neįsisavinsite, tikėtina, keisite partnerius ir „vis nerasite to vienintelio“...

Kiekviena pabaiga yra kieno nors pradžia. Jūsų naujo pomėgio. Naujos kelionės. Naujo darbo. Plėskite horizontus, mokykitės, tobulėkite, pajuskite, kokia vertinga yra vienuma... Tik tapę visaverte, toli žiūrinčia, gerai (ir ne veltui) save vertinančia asmenybe, pritrauksite tokį pat partnerį. Tokį, kuriam nebaisu ir malonu būti vienam. Nes jis ir pats sau įdomus, ne vien „kitiems“.

Mylimojo sinonimas „antra pusė“ nereiškia, kad jūs su mylimuoju turite būti dvi pusės, kurios tik susiliejusios į vieną virsta žmogumi. Jūs turite būti du pilni, visiškai užpildyti vienetai, kurie susijungs „In“ ir „Jang“ principu.

Pusiausvyra visada yra – partneriais tampa lygiaverčiai žmonės. Su kuo lygus norite būti jūs?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tikriausiai kiekvienas yra patyręs akimirką, kuri pakeitė jo gyvenimą – netikėtoje vietoje sutiktas žmogus tapo gyvenimo meile, per atsitiktinumą priimtas sprendimas išgelbėjo gyvybę ar keista nuojauta padėjo nepriimti viską galėjusio pakeisti neteisingo sprendimo.

Žinai, ką tai reiškia? Papasakok apie ypatingą savo gyvenimo atsitikimą mums ir laimėk puikių prizų – „iPad mini“ planšetę, skrydį oro balionu arba apsilankymą su nakvyne Pakruojo dvare!

Siųsk savo mintis naudodamasis pilku mygtuku čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Konkursas“ ir lauk rugsėjo 1 d.!