Šis straipsnis skirtas išnagrinėti populiariausius trūkumus ir standartines klaidas, kurias vyrai daro, bandydami užmegzti pažintį su moterimi, kuri jį sudomino.

1. Pasitikėjimas savimi

Šis punktas ne veltui atsidūrė pirmoje vietoje. Tai tokia tema, kuri ir visiems aiški, ir tuo pačiu labai plati, jei norime detalizuoti, kaip šią būseną pasiekti, kaip nepersistengti ir neperžengti arogancijos ir cinizmo ribos, kaip tai derinti su kuklumu ir adekvačiu savęs vertinimu.

Trumpai tariant, pasitikėjimas savimi yra savęs kaip išskirtinio vieneto suvokimas, nesilygiuojant į jokius stereotipinius standartus ir nevertinat savęs per tų standartų prizmę. Tiesiog turite išmokti save mylėti tokį, koks jūs esate, tobulinti tai, kas tobulinama ir priimti viską kaip išskirtinius asmenybės bruožus, tai, ko pakeisti neįmanoma.

2. Savivertė

Kaip žinome, ji susideda iš dviejų pagrindinių komponentų – pasitikėjimo savimi ir priešingos lyties pripažinimo bei dėmesio. Savivertė yra tai, kas yra auginama, ugdant savyje įvairius asmenybės gebėjimus (stiprėja pasitikėjimas savimi) ir... Praktika, praktika bei dar kartą praktika bendraujant su priešinga lytimi.

Savivertė taip pat yra viena iš kliūčių, kuriant santykius su moterimis. Tie, kurie save pervertina, dažnai susiduria su atstūmimu (moterys juk viską mato, tad iš tiesų būdamas paprastu „zuikučiu“, bet manydamas, kad esu „gracingas elnias“, nesugebėsi išlaikyti tikrosios stirnos dėmesio ilgesnį laiką).

Priešingas variantas – per menka savivertė. Tai taip pat kliūtis sukurti santykius su savęs verta moterimi, o visos prastesnės, kurias jūs drįstat kalbinti, jums niekada nebus įdomios ir lygiavertės partnerės. Tai taip pat neleidžia sukurti pilnaverčių santykių.

3. Jaudulys

Kaip jį eliminuoti? Tai dažna priežastis, pakišanti vyrams koją bendraujant su moterimis. Labai dažnai vyrai, vien vengdami šio jaudulio, neleidžia sau pabandyti artimiau susipažinti su patikusia moterimi ir taip praranda dar vieną likimo siųsta šansą – būti su moterimi, apie kokią visada svajojo.

Pamąstykite ir prisiminkite, kaip lengvai jūs moterims padarote įspūdį tuomet, kai to nesiekiate. Kai šalia nėra tos, kuri virpina širdį. Tuomet viskas taip puikiai sekasi – ir bendrauti, ir palaikyti pokalbį, ir juokauti, ir protingai pakalbėti. Ir visos kleketuoja, net aikčioja iš susižavėjimo. Bet vos tik išvystate TĄ, kuri jus jaudina, visa asmenybės charizma ima kažkur ir pradingsta.

Patarimas paprastas – prieš eidami į pasimatymą ar tiesiog prieš prieidami prie patikusios nepažįstamosios, įtaigos būdu įtikinkite savo sąmonę, kad ji tik eilinė, kad tokių kaip ji – pilnos gatvės. Kad einat į pasimatymą ne atlikti didelį žygdarbį – sužavėti patikusią moterį, o tiesiog... Neturit ką veikti ir tokiu būdu leidžiate laisvą laiką. Tik, gink Dieve, neparodykit to moteriai, kurią merginat. Šie triukai su savi-įtaiga turi suveikti kaip raminamieji, atpalaiduojamieji vaistai. Tuomet bendraudami su moterimi, jūs eliminuosite savo jaudulį, susikaustymą ir tuomet į paviršių išplauks visas jūsų asmenybės žavesys ir pasitikėjimas savimi. Jūs iš karto pajausite mėgavimąsi tiek savimi, tiek bendravimu su moterimi. Tai visuomet garantuoja dailiosios lyties susidomėjimą vyro asmenybe.

4. Ryšio sukūrimas

Kai moters sužavėjimo etapas įveiktas, kita klaida, kurią daro vyrai, – vaizduoja kietus vyrukus, kurie kasdien vaikšto į pasimatymus, ir sužavėta moteris jam – tik eilinė ir nesvarbi. Nors realybė visai kitokia. Jie geidžia tos moters, ja žavisi ir nori turėti visą. Tam, kad šioje trapioje pažinties ir abipusio susižavėjimo stadijoje užsimegztų glaudesnis ir tvirtesnis ryšys, vyrai turi daryti atvirkščiai – tiesiog užversti moterį savo dėmesiu. Kuo ilgiau jūs delsit parodyti, kad ji jums svarbi ir vienintelė, reikalinga, tuo mažiau šansų, kad santykiai taps artimi.

Šioje situacijoje moteris laukia vyro iniciatyvos, laukia įvertinimo ir dėmesio. Ir jeigu jūs delsite, susidomėjimas ir euforija, kurią patyrėt pasimatymo metu, pradės slopti, kol visai užges. Ir atvirkščiai: kuo daugiau jai skirsit dėmesio, tuo greičiau ji prie jūsų pripras, atsipalaiduos, atsivers ir atsiduos jums visomis prasmėmis.

5. Emocijų valdymas

Kai draugystė ima megztis ir vyrai pajunta, kad naujoji jo dama jam kelia labai stiprius jausmus, jie pasikeičia. Pasidaro itin jautrūs ir pažeidžiami. Jie išsigąsta savo pačių emocijų, savo jautrumo ir reakcijų į viską, kas susiję su jausmus žadinančiu objektu, pavadinimu „moteris“. Atsiranda savininkiškumo ir pavydo jausmas. Šioje stadijoje vyrai labiausiai už viską svajoja su geidžiama moterimi atsidurti negyvenamoje saloje, kurioje galėtų nevaržomai lieti savo jausmus išrinktajai, žinodami, kad joks kitas vyras jos nenuvilios ir ji neturės šansų nuo jo pabėgti.

Jautrumas jiems patiems kelia didelį diskomfortą, nes jie juk vyrai – kieti, šalti ir bejausmiai. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl dauguma laisvų vyrų mėgaujasi savo laisve. Jie nenori jautrumą keliančių jausmų. Ir, aišku, jautresni, norėdami to išvengti, lengva ranka atsisako tos moters, kuri jiems sukelia tas emocijas.

Patarimas tiems, kurie nenori bėgti nuo savęs ir moters, kuri juos jaudina – nepamirškit, kad moteris taip pat jumis susižavėjusi, visada prisiminkit jos emocijas, šypsenas, kai ji būna su jumis. Visa tai, kas vyko tarp jūsų, tie jausmai, kuriuos jūs abu pajautėt, visa ta protą temdanti chemija neišnyksta taip greitai kaip pasibaigia dar viena kalendorinė diena. Žinokit, kad neįmanoma mintyse nešiotis dviejų žmonių, kai su vienu iš jų jūs vienija abipusė trauka. Ir jei jūs esat tas, kuris moteryje įžiebėt aistrą, pasitikėkite savimi ir būkite ramūs, kad jokio kito šiame santykių etape moteriai jau nebereikia.

Todėl neverta į viską reaguoti su liguistu pavydu (tai labai aktualu šioje, socialinių tinklų ir „laikinimų“ eroje). Tai verčia jus jaustis nesaugiu ir pažeidžiamu, o tai smukdo savivertės ir pasitikėjimo savimi pojūčius. Būkite užtikrinti, kad moteris emocine prasme priklauso tik jums, bet nebūkite stuobriai ir nepalikite santykių pradžios likimo valiai.

Atminkite, mieli vyrai, moterys trokšta jūsų dėmesio, švelnių žodžių ir virpinančių emocijų. O jūs disponuojat ta lytimi, kuri savo rankose valdo visą santykių pradžią. Jums nebūtina gimti gražiems ir būti turtingiems tam, kad sugebėtute pavergti moters širdį. O kai jos širdis priklausys jums... Ji padarys viską, ko tik jūs geidžiat.

Noriu suteikti įvairaus amžiaus vyrams galimybę į mane kreiptis dėl patarimo konkrečioje situacijoje su konkrečia problema, su kuria susidūrėte bendraudami su priešinga lytimi. Aš pažadu atsakyti į visus jums rūpimus klausimus, atskleisti moterų elgesio motyvus ir jų psichologijos niuansus: ahtosmoterys@gmail.com

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu gražus, protingas, draugiškas, bet... vienišas“ - ne kartą tenka girdėti tokius žodžius iš žmonių, kuriems, regis, nesiseka tik dėl vieno – jie niekaip neranda kito, su kuriuo galėtų dalintis džiaugsmais, rūpesčiais ir kavos puodeliu.

Teiraujamės Jūsų - ar esate atsidūrę panašioje padėtyje? Jei taip, kaip pavyko rasti antrąją pusę? O gal iki šiol neturite mylimojo ir mylimosios ir vadovaujatės teorija, kodėl nesiseka šį rasti? Nežinote kur bėda? O gal manote, kad antroji pusė – apskritai ne būtinas dalykas gyvenime? Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Antra pusė“.