Esu labai pasipiktinusi, nes susirgus vaikui autobusu turėjau važiuoti į didmiestį ir pirmą kartą susidūriau su nemaloniu vairuotoju. Mums įlipus į autobusą jis pareiškė, kad reikia parodyti vaiko dokumentą, nes už dyką jo neveš. Aš niekaip nesupratau, kam tas dokumentas, jeigu vaikas – akivaizdžiai mažametis, jam 4 metukai, juk jis išvaizda tikrai skiriasi nuo 7 metų vaiko... Taip vairuotojui ir pasakiau.

Vairuotojas man dar kartą pakartojo, kad jo neveš. Tada prisiminiau, kad rankinėje turiu kompensuojamųjų vaistų pasą ir jį parodžiau vairuotojui. Jis į pasą net nežvilgtelėjo, ir aš niekaip negalėjau suprasti kodėl – paaiškinau, kad pase yra vaiko asmens kodas ir tai įrodo jo gimimo datą.

Vairuotojas, žinoma, neatsižvelgė į tai ir galų gale man tiesiai šviesiai pasakė, kad „aš jo (suprask, vaiko) už dyką nevešiu, pasiimk jį ir važiuok kitu autobusu, gal tave veš.“ Aš būčiau taip ir padariusi, tačiau skubėjau į ligoninę, nes buvo paskirtas laikas, todėl ir važiavau būtent tuo autobusu, sumokėjusi pilną kaną už save ir vaiką.

Kai susisiekiau su administracija, paaiškinau situaciją ir man buvo atsakyta, kad vairuotojas buvo teisus, nes jis privalo reikalauti dokumentų. Taip, aš suprantu, kad privalo, bet juk mes visi esame žmonės, akivaizdžiai matosi, kad vaikas mažas, be to, buvau pateikusi kitą dokumentą, kur aiškiai parašytas asmens kodas.

Niekaip nesupratau, kur čia problema. Kodėl visi buvo pasipiktinę, kai norintiems alkoholio nusipirkti pensininkams reikėjo parodyti dokumentą ir įrodyti pilnametystę? Čia naujas įstatymas reikalauti iš vaiko dokumentų, nors akivaizdžiai matosi, kad vaikas mažas?

Esmė – tikrai ne piniguose, kad teko sumokėti kaip už suaugusį žmogų. Esmė ta, kad visi esam žmonės ir tokios nepagarbos aš dar nemačiau. Sėkmės tam darbuotojui ir direktoriui, su kuriais turėjau kalbėtis šia nemalonia tema.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate atsidūrę panašioje situacijoje? Buvote nepatenkinti viešojo transporto kokybe? Rašykite mums ir papasakokite el.p. pilieciai@delfi.lt!