Mano vyras vykdo individualią veiklą ir per mėnesį uždirba nuo 300 eurų iki 600 eurų per mėnesį, neatskaičius mokesčių, nes kitais metais nuo šios sumos reikės atskaičiuoti dar 30 proc. mokesčiams. Auginame du vaikus (10 ir 7 metų).

Mūsų pajamos svyruoja nuo 576 iki 876 eurų. Tai – nuo 144 iki 219 eurų vienam asmeniui. Kadangi atlyginimas yra kintantis, mums jokia kompensacija ar nemokamas maitinimas nepriklauso.

Daugelis perskaitę sakys – mes ir tiek negauname, bet reikia mokėti už vaikų mokslą, maitinimą, būsto paskolą (nuomos kaina yra didesnė, nei mes mokame bankui paskolą už butą). Turim seną automobilį ir stengiamės gyventi iš to, kas mums lieka, kai sumokame mokesčius (neturime jokių lizingų, vartojamų paskolų ar dar kokių finansinių įsipareigojimų, išskyrus būsto paskolą).

Emigracija... Dažnai galvojame apie tai, tačiau labai mylime savo artimuosius ir nenorime jų palikti, bet prispyrus finansiniams sunkumams, manau, tikrai išvyksime.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ne paslaptis, kad gyvenimas Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose skiriasi – kitokios ne tik būsto nuomos ar automobilio stovėjimo kainos, bet ir atlyginimai. Kol vienų istorijose minimi 1700 eurų ar „2400 eurų „į rankas“ Vilniuje, kitiems tokie skaičiai atrodo nepasiekiama svajonė. O jums?

Parodykite savo realybę ir be pagražinimų aprašykite savo patyrimus – kiek uždirbate jūs, kokia suma mėnesiui reikalinga Lietuvoje?

Dviems iš Jūsų, nepabūgusiems atvirai papasakoti savo istorijos, padovanosime po dvi knygas – V. Diffenbaigh „Pakelti dangų“ ir C. Eriksson „Dingę“. Siųskite mintis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spausdami pilką mygtuką čia.