Kiekvienas atsakytume skirtingai. Vieni sakytų, kad be interneto mes negalėtume atlikti daugelio dalykų – sužinoti, kas vyksta pasaulyje, arba susisiekti su toli gyvenančiais giminaičiais. Kiti pasakytų, jog nuo interneto tampame priklausomi ir net kartais pamirštame, kas vyksta realiame pasaulyje.

Daug kas sutiktų, kad šiais laikais jaunimas nebegali gyventi be interneto: susitikę su draugais dažnai visi įsijungia mobiliuosius telefonus ir naršo internete, užuot ruošę namų darbus ar rengęsi kontroliniam darbui, žiūri video „YouTube“ arba susirašinėja su draugais.

Internetiniai žaidimai dažnai sukelia priklausomybę net ir suaugusiam žmogui. O kiek mūsų naršymo internete susiję su šalies gerove? Gal internetas kam nors padeda atskleisti savo nuomonę, pakeisti kokį nors valdžios sprendimą? O gal tik trukdo dalyvauti pilietiniame gyvenime, į jį neįsitraukiant ir juo nesidomint? Kyla klausimas - ar galime paleisti telefonus iš rankų ir pagaliau pradėti gyvenimą realiame pasaulyje?
Pakelti akis nuo kompiuterio ekrano ar mobiliojo telefono nėra sunku, bet pamatę, koks įdomus gyvenimas verda internete, pamirštame realų pasaulį ir jo įdomybes. Tačiau nuo kiekvieno žmogaus priklauso, ar internetas jam suteikia naudos, ar tik daro žalingą įtaką jo gyvenime. Turime patys suvokti, ką yra geriausia veikti internete ir ko vertėtų atsisakyti.

Jeigu norime, kad internetas būtų naudingas mums, galbūt pats laikas išsitrinti iš mobiliųjų telefonų žaidimus ir pakeisti juos naujienų portalų programėlėmis. Internetas gali būti naudingas tik tuo atveju, jeigu mokėsime išsirinkti iš jame siūlomų daugelio veiklų mums naudingiausias. Tačiau tik patys galime nuspręsti, ar internetas – žalinga ar naudinga mums.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

2016 m. DELFI ir Vilniaus Gabijos gimnazija skelbia Lietuvos mokyklų jaunųjų žurnalistų konkursą! Šis tekstas –31 straipsnis konkursui.

Kviečiame jaunuosius mokyklų žurnalistus savo publicistinius tekstus, kurių apimtis siekia iki 400-500 žodžių, siųsti adresu gabijos.laikrastis@gmail.com. Konkursas vyks sausio 1-30 d. Jūsų atsiųsti tekstai bus publikuojami DELFI portalo rubrikoje DELFI Pilietis. Bus skiriamos dvi nominacijos – „Populiariausias jaunasis žurnalistas“ ir „Profesionaliausias jaunasis žurnalistas“. Prizus laimėtojams įsteigs portalas DELFI.