Visų pirmą, manau, kad reiktų keisti pačią švietimo sistemą. Jūs pažiūrėkite, kiek daug dalykų, kurių nemėgstame, mes mokomės – jie tiesiog beprasmiški ar mums neįdomūs. Vasara yra toks metų laikas, kada norisi leisti laiką su draugais, prie ežero, ar kur nors kitur. Be to, birželio mėnesį prasideda pačios įdomiausios stovyklos.

Ilginti mokslo metus būtų beprasmiška, nes vis tiek pamokos normaliai nevyktų, ir vaikai iš jų tiesiog pabėgtų, mokykloje nesėdėtų. Geriausia išeitis būtų tvarkyti pačią švietimo sistemą. Kitose šalyse vaikai ne visuomet turi daryti namų darbus ir į mokyklas nešasi tik sąsiuvinius bei sportinę aprangą. O Lietuvoje?

Čia krūvis mums, mokiniams, yra nežmoniškas, namų darbų yra užduodama be proto daug. Dar kiekvieną dieną reikia atsėdėti mokykloje po 6-7 pamokas, o grįžus po mokyklos dar reikia daryti begalę namų darbų, mokytis tam tikrą informaciją, ruoštis atsiskaitymams. Jūs, ministre, gal nepagalvojat, kad mes, mokiniai, dar ir būrelius lankome, kurie atima iš mūsų laiko. Kuo daugiau bus krūvio, tuo labiau vaikai nenorės sėdėti mokykloje vasarą.

Padarykit įdomesnes pamokas, kad būtų įdomiau. Kitaip tikrai nieko nebus. Mes, mokiniai, irgi norim laisvės, ir laisvos vasaros, o ne trinti mokyklos suolus. Jūs pasakykit, kokia nauda yra iš lietuvių kalbėjimo įskaitos? Vien mokytis tą kalbą, ją parašyti užtrunka, ir tai nėra lengva. Ar kitose šalyse taip yra?

Todėl sakau, kad pirmiausia reikia keisti švietimo sistemą, nes mokslo metų ilginimas nėra išeitis. Lietuvoje yra daug vaikų, kurie stengiasi mokytis, ir siekia gerų įvertinimų, bet kai tokie įstatymai, Lietuvoje jų neliks, ir tada Lietuva pagal švietimo sistemą bus paskutinėje vietoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!