O buvo taip: ilgai negalvojęs mano draugas, su kuriuo esu jau ketvirtus metus, nusprendė išvykti pusmečiui studijuoti pagal „Erasmus“ programą. Per daug nesipriešinau, nes šiuo žmogumi pakankamai pasitikėjau. Be to, jis ne tik mano meilė, bet ir geriausias draugas. Negalėjau jam neleisti išvažiuoti, pamatyti pasaulį ir įgyti naujos patirties. 

Tarp kita ko, ši kelionė buvo neįprasta, tai buvo tarsi mūsų santykių išbandymas. Juk sakoma, kad jei myli - grįš. Myli - grįžo. Daugelis mūsų draugų sakė, kad mano vietoje neišleistų. Tačiau aš jų nesupratau. Santykiuose vienas svarbiausių dalykų juk ir yra pasitikėjimas.

Taigi, pirmoji taisyklė - pasitikėjimas. Taip, bus sunku ir skaudu, kai interneto platybėse pasirodys jūsų antrosios pusės nuotraukos su kitais, jums nepažįstamais žmonėmis. Bet užduokit sau klausimą: „Ką aš daryčiau jo/jos vietoje?“. O gi tą patį - eitumėte ir bendrautumėte, juk nesėdėtumėte užsidarę kambary? Atsakymas akivaizdus. Remiantis mano patirtimi ir jausmais, man buvo itin nesmagu matyti nuotraukas iš vakaronių, simpatiškas moteriškos lyties atstoves šalia mano vaikino. Pasikalbėdavome, ir aš nusiramindavau.

Antroji taisyklė - bendravimas. Kadangi jūsų antroji pusė nesėdės užsidariusi namie, o eis pažinti naujo pasaulio, turite susitarti, kada ir kokiu būdu bendrausite. Galite skirti tam tikrą jums abiems tinkamą laiką. Mes bendravome pakankamai daug. Karts nuo karto elektroniniais laiškais, būdavo kasdien rytinės ir vakarinės žinutės, taip pat susirašinėjimai socialiniuose tinkluose ir interaktyvūs pokalbiai.

Aišku, pabosta nejausti tikrojo kontakto, bet ką padarysi. Tokioj situacijoj - tai geriausia išeitis. Norėčiau priminti, kad pasitaikys tokių vakarų, kai sutartu laiku jūsų antroji pusė negalės prisijungti, nes eis pasilinksminti, ar išvažiuos į ekskursiją - nepykit, išleiskit. Tai grįš jums su kaupu, nors ir kaip būtų skaudu dėl prarasto pokalbio.

Trečiasis punktelis skirtas jums. Išvyko princas ant balto žirgo/ karalaitė nuostabioji ir ką man dabar daryti? Laisvo laiko atsirado, atsirado minutė sau pačiam. Išnaudokite laisvalaikį ir skirkite jį sau. Darykite tai, kam anksčiau dėl užimtumo jums neatsirado laiko. Tarkim, aš pradėjau intensyviai dalyvauti vienos asociacijos veikloje, taip pat vakarais sportuoti ir klausytis šiuolaikiškosios muzikos. Na, o klausantis muzikos ir sportuojant savaime pradėjau šokti, taigi dar vienas pliusas - išmokau šokti. Išmokus šokti, išmokau dažytis, nes su grupiokėmis atsirado laiko išeiti į klubą. Atrodo visai paviršutiniški dalykai, tačiau bent jau mano gyvenime trūko to šiuolaikiškumo ir jaunystės išreikštumo.

Ketvirtas dalykas yra tas, kad išmokę naujų dalykų ir intensyviai bendraudami vis tiek jausitės nesaugi, abejosite savimi ir antrąja puse. Taigi, susitarkite ir nuvykite pas mylimąjį. Pamatysite ir jus kitą šalį, sužinosite, koks gyvenimas verda ten. Kai pagyvensite savo artimojo diena, galbūt nusiraminsite. Tai privers jus pažvelgti į atstumą visai kitokiomis akimis. Man tikrai tapo ramiau ir jaučiausi saugesnė, kai nuvažiavau į svetimą šalį ir pamačiau, kaip ir kuo gyvena mano antroji pusė.

Galiausiai, juk visa tai nesitęs amžinai? Atsisėskite ir aptarkite tolimesnius planus. Kiek ilgai truks išsiskyrimas, ar negalima kažkaip suderinti, kad gyventumėte kartu arba gimtinėje, arba užsienyje. O jeigu išsiskyrimas yra trumpas, kaip mano atveju, tai su nekantrumu laukite grįžtant saviškio. Tikėkite, kad jūs esate svarbiausias žmogus jam šiame pasaulyje bei nustebinkite jį savo išvaizda ar naujais savo talentais.

Sėkmės ištveriant šį gyvenimo laikotarpį!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!