Anksčiau policija nelabai išgyvendavo dėl savo įvaizdžio, kaip sakoma, visiems geras nebusi. Dabar gi viskas pasikeitę, vyksta daug renginių, nemažai lėšų skiriama reklamai, norint parodyt, kad policininkas vis dėl to - profesija iš didžiosios raidės. Internete mirguliuoja reklama: „Lietuvos policija. Ginti. Saugoti. Padėti“.

Gražūs žodžiai, bet, deja, mano asmeninė patirtis rodo, kad tai - tik žodžiai. Įsivaizduokite - mažo miestelio centras, graži diena. Eidamas namo išgirdau reiksmą. Muštynės, girtas jaunimas nusprendė išsiaiškinti santykius. Būna, bet ne šeši prieš du, čia jau labai negražu. Ilgai negalvodamas pribėgau prie jų, bandydamas nuo gulinčio jaunuoliu nustumti jį spardančius žmones, pavyko.

Man atrodo, kad aplink esantys žmonės pradėjo skambinti 112, situacija pasisuko taip, kad chuliganams buvau įdomus jau tik aš. Pirma mintis – policija, tuoj viskas bus gerai, nes iki policijos komisariato - 300-400 metrų. Deja, teko panaudoti jėgą pačiam, nežinau kaip, bet situacija aprimo ir jaunimas išsiskirstė.

Laukiam 10, 15, 30 min. Kur policija ? Nesulaukiam, pasukau namų link pilnas „teigiamų“ įspūdžių, o kas jei susistumdymo metu būčiau nukritęs ar panašiai... Pasakysit - kam lindai? Paklausiu - jei žmogus, kurį muša, būtų jūsų artimas žmogus, kas tada? Su ginti ir saugoti kaip ir viskas aišku.

Kita situacija. Manau, daugelis iš mūsų vairuoja. Važiuoju - svetimas miestas, darbo diena, visi kažkur skuba. Aš už vairo - prieš akis mirguliuoja mašinos, ženklai, žmonės. Štai ir kelionės tikslas, matau iš toli „P“ ženklą. Labai gerai, yra laisvų vietų, privažiuojų arčiau, bandau sustoti – deja, vieta „neįgaliems“, bet tik ką atsilaisvino vieta toliau, skubu užimti laisvą vietą, sustoju.

Jau pėsčias bandau judėti tikslo link, kai pamatau kad „P“ ženklas - su užrašų „Rezervuota“. Kažkam šios vietos matyt reikia labiau. Sėdų į mašiną, kad rasčiau kitą vietą savo automobiliui ir ką aš matau... Aišku, policininką su fotoaparatu, kuris „šaudo“ tiesiai į mane. Man pasirodė, kad jis viską stebėjo nuo pat pradžių, matyt, toj vietoj ne aš pirmas nepastebiu to užrašo. Suprantu, kad esu kaltas, dar bandau jo paklausti kodėl jis taip daro, nes viską stebėjo, matė, kad bandau ištaisyti savo klaidą. Pareigūno atsakymas – jau vėlu. Pasijaučiau lyg dalyvaučiau kažkokiame policininkų žaidime, kas pagaus daugiau „nusikaltėlių“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: