Žinoma, nevykęs, juk, nors žadu stebuklus, jų nei įžangoj, nei dėstyme nerasite. Kodėl? O gi todėl, kad ir taip stebuklingų patarimų ir Senovės Kinijos paslapčių internete knibždėte knibžda. Už vienas tenka susimokėti, kitos savo duoklę pasiima pačios, ekranus apdrėbdamos reklaminėmis nesąmonėmis.

Bet nei mokestis, nei priverstinė informacinė injekcija mūsų neatbaido – ryte suryjame kiekvieną abejotino patikimumo rašliavą, naiviai tikėdami, kad tos perskaitytos pastraipos bus pakankama auka tikslams pasiekti. Nebus.

Kiek prirašyta straipsnių, knygų ir kiek diskusijų įvairiuose forumuose skirta tos pačios temos skirtingoms variacijoms. Kaip numesti 3 kilogramus per 1 dieną, 10 – per mėnesį ir t.t. Kaip atsikratyti X per Y – tobula formulė siekiant užsitikrinti nevisai savimi patenkintų mergaičių, merginų ir moterų dėmesį. Apie komentarų žanrą verčiau net nepradėti. Skirtingos pjesės, tos pačios aktorės: bandžiau-šlamštas, nuo rytojaus pradedu, kas kartu, dar būtinai viena pamokslautoja, viena savamokslė dietologė, kuriai žinios duotos nuo Dievo ir barzdota feministė, kažkur kudakuojančios armijos pakrašty – štai toks spektaklis užsisakius X per Y bilietą.

Tas nuolatinis arimas akimis per beverčių patarimų vagas taip išvargina protus, kad realiam veiksmui nebelieka jėgų. Į galvas prisikemšame dietinio nesveiko maisto – smegenys pilnos, skrandis tuščias, todėl einam iki šaldytuvo tos paskutinės vieno Jėzaus ir dvylikos išdavikų judų vakarienės, nes juk nuo rytojaus tik grikiai.

Pirmasis projekto „Tobulas kūnas“ etapas (užmarinuoti surinktą informaciją rytdienai) jau įgyvendintas, metas kitam, tarkim – „Tobula šeimininkė“, projektui. Taigi, kartojam tokį patį procesą, iš vieno tinklaraščio mus nukreipia į kitą, iš to – į dar kitą, ir dar, kol galiausiai pamiršę, ko apskritai ieškojom, pagaunam save besiblaškantį tarp penkiolikos reiks prie progos iškepti riešutinių makaronų (sausainiai tokie) receptų, nes juk be galo svarbu trys ar keturi šaukštai miltų, šokoladinis kremas ar kakavinis.

Problema ta, kad užuot išsirinkę vieną būdą ir kepę, mes labai dažnai ieškome priežasčių nekepti (čia per daug kiaušinių, čia per mažai, čia prastos nuotraukos, čia, čia, čia..), nedaryti, nesilaikyti.

Turėdami prieigą prie protu nebesuvokiamo informacijos kiekio mes nebesugebame jos tinkamai panaudoti, todėl pervargusios nuo pasirinkimų gausos smegenys iškelia baltą vėliavą ir vidury tokios pat baltos dienos nueina užtarnauto poilsio, prie televizoriaus palikdamos tuščią ir, atrodo, be priežasties, pervargusį kūną. O juk nė 10 tūkst. žingsnių per dieną nenueita.

Sunkus tas lengvas gyvenimas, tikrai sunkus. Sudarytos visos sąlygos laikui sutaupyti, mums nebereikia gaminti maisto, apsipirkinėti tikruose prekybos centruose, net knygas pasakų senelis perskaito. Ir vis tiek atrodo, kad su kiekviena nauja diena, su kiekvienu nauju gyvenimo palengvinimo būdu dar per žingsnį nutolstame nuo tikslo. Nežinia, ar aptingstame, ar tikrai, patys to nesuvokdami, pervargstame.

Kas vyksta mūsų galvose, nuolat atakuojamose garsų ir vaizdų? Laikas, kurį anksčiau praleisdavome akis įbedę į medines duris (čia kalbu apie išvietę), dabar tapo laiku rinkti saldainius, susirašinėti su draugais (?) ar vartyti naujienų puslapius.

O ką daryti? Gyvenimas, sakote, juda į priekį, sustosi – sutryps. O aš ciniškai atsakau – sutryps, tai sutryps. Srovę, nesvarbu golfo ar kanalizacijos, atlaiko tik tvirti kamienai. Netikiu, kad perskaitę šitą rašinėlį imsite keisti savo gyvenimus ir veikti iš karto, nebeieškoti tobulų receptų, o tiesiog išbandysite tinkamus. Nebus taip. Bet pasvarstykite. Kodėl praėjusią vasarą jauno begemoto dydžio kaimynė šiandien plona kaip smilga, o jūs vis dar su tuo pačiu vienu dydžiu per dideliu užpakaliu? Galbūt, nustojus tikėti Kalėdų seneliu, reikėjo į išaiškintų stebuklų sąrašėlį įrašyti ir stebuklingas dietas?

Kaip numesti 7 kg per savaitę? 1 dieną suvalgykite 7 kilogramus bet kokio maisto. Pasisverkite.

Visas kitas dienas pasiimkite atostogų, išgerkite laisvinamųjų ir sėskite mušti „Candy crush“ rekordų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!