Dalyvaus apie 150 žmonių, „metamasi“ po 150 eurų. Šimtą penkiasdešimt eurų! Vos nenualpau pamačiusi... Antras smūgis laukė, kai panašiai kaip ir ano straipsnio autoriui, man buvo pranešta, kad 45 eurai bus skiriami alkoholiui ir „kitiems gėrimams“. Likę pinigai bus klubo nuomai bei labai madingiems renginių vedėjams (pavardžių nerašysiu, bet, manau, visi suprato, apie ką aš).

Tačiau pakalbėkime apie smagiausią momentą. Viską organizuoja... Tėvai. Gavau laišką nuo vienos iš klasės mergaičių mamos, kad „viskas buvo sutarta susirinkime“. Kokiame susirinkime – neturiu nė menkiausio supratimo, negavau žinios apie tokį nei iš auklėtojos, nei iš sūnaus, nei iš dienyno. Apimta azarto netgi paskambinau auklėtojai ir paklausiau, neva, ar nepraleidau kokio tėvų susiėjimo. Patikino, kad ne. Dar atsargiai užklausiau, kaip ten su išleistuvėmis, tai pasakė, kad tokią ir tokią dieną vaikai (vieni) tiksis ir viską aptars tarpusavyje, jie, mokytojai, neturi teisės dalyvauti.

Naujienos sukasi mano galvoje. 150 eurų, 45 eurai alkoholiui, viską suplanavo tėvai kažkokiame mistiniame susirinkime...

Nežinau net, kokią išvadą padaryti. Pasijutau, lyg vakar į tą klasę būtume atėję, o ne ketvirtus metus besimokantys. Iš kur toks šventės supratimas? Išleistuvių supratimas? Su alkoholiu už 6 tūkstančius, vulgariu klubu ir ne kažin kokiais vedėjais... Iš padorios gimnazijos to nesitikėjau...

Lauksiu šioje temoje pasisakančių kitų tėvų ar abiturientų. Gal padės susidaryti bendrą vaizdą...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

100 dienų – tiek simboliškai liko iki tol, kol abiturientams reikės laikyti taip nelaukiamus, bet vis tiek ateinančius dvyliktos klasės egzaminus. Apie tai, kad iki didžiojo išbandymo liko ne tiek ir daug, daugelis dvyliktokų prisiminė pirmąjį ir antrąjį vasario savaitgalį.

Prašome Jūsų – papasakokite apie savo šventę, būsimas išleistuves. Pasidalykite savo įspūdžiais! Vienam Jūsų atiteks 3 mėn. DELFI grupės žurnalo prenumerata!