Tada su vyru puolame ieškoti papildomų užsiėmimų: apžiūrime visas skelbimų lentas ir išsirenkame kokį nors renginį. Dažniausiai tai būna kokio nors gastroliuojančio teatro pasirodymas arba paprastas koncertas. Bet šiais metais vaikų visai neturėjome kur vestis – vien pažiūrėjus į siūlomų koncertų afišas buvo aišku, kad aš ir pati ten nenorėčiau eiti.

Ši problema, beje, egzistuoja jau ne pirmus metus, tik niekada situacija dar nebuvo tokia beviltiška. Anksčiau per dvi savaites atostogų vis tiek atrasdavome bent kelis įdomius renginius, bet šiemet veikti iš tiesų nebuvo ką. Nesuprantu, kaip galima šitaip nesirūpinti kultūringomis pramogomis. Nejaugi iš tikrųjų visi poilsiautojai klausosi tik pageidavimų koncerto stiliaus muzikos? Tikrai nesinori tuo tikėti.

Manau, kad atsiradus normaliai pasiūlai atsirastų, ir paklausa – kodėl, pavyzdžiui, Nidoje ar Palangoje vyksta tiek daug parodų ir klasikinės muzikos koncertų, o Šventojoje – nieko? Puikiai suprantu, kad mano viešas skundas nieko iš esmės nepakeis, bet manau, kad apie tai būtina diskutuoti – juk labai svarbu, kuo mūsų vaikai užsiima ne tik mokykloje ar darželyje, bet ir atostogų metu.

Negalime iš jų tikėtis aukštų rezultatų, jei visą vasarą apie nieką nemąstydami jie vien tik pliuškenasi jūroje. Ačiū Dievui, atostogų pabaigoje tradome niekur nematytą pramogą – eidami pro šalį pamatėme, kad visai netoli jūros vyksta tropinių drugelių paroda. Vaikai puolė zyzti, kad būtinai turime nueiti, o mes su vyru buvome nusiteikę skeptiškai iki tol, kol supratome, kad drugeliai parodoje ne sukabinti ant sienų, o gyvi!

Parodos savininkė vaikams pripasakojo įdomybių apie visas aplink skraidančių drugelių rūšis ir leido nusifotografuoti. Vyresnysis apie drugelius kliedėjo ne tik visą likusią dieną, bet ir grįžęs namo, ir galiausiai nusprendė, kad užaugęs kurs drugelių fermą.

Apie šį nuotykį pasakoju dėl to, kad jis puikiai parodo, kaip svarbu vaikus ugdyti visapusiškai, ne tik mokykloje nuo rugsėjo iki birželio. Žinoma, kad mano vyresnysis greičiausiai niekada neturės jokios drugelių fermos, bet tai, kad jis dabar turi prasmingą svajonę, man atrodo be galo svarbu. O tokias svajones kuria ne kas kitas, kaip geri, šviesūs pavyzdžiai, kurių mes taip pasigedome per savo atostogas Šventojoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome jūsų - papasakokite apie savo atostogas. Kiek kainuoja pailsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atostogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Taip pat kviečiame papasakoti, apie savo atostogas, keliones ir tai, ką galima pamatyti Jūsų gimtajame mieste – geriausių rašinių autorių laukia prizai.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: