Eurolygos šį sezoną, be abejo, nelaimės ir Kauno „Žalgiris“, tačiau tikslą būti stipriausia Europos krepšinio komanda „Žalgiris“ drąsiai galėjo kelti sau pernai. Vis dėlto, įspūdingai rungtyniavusi laikinosios sostinės komanda dėl finansinių problemų sezono viduryje ėmė byrėti, todėl šis tikslas žlugo.

Lyginant dvi stipriausias Lietuvos krepšinio komandas, situacija gana panaši ir šiemet. „Lietuvos rytas“, taip kaip „Žalgiris“ pernai, surinko bene stipriausią sudėtį per savo gyvavimo istoriją, tuo tarpu „Žalgiris“ šiemet, kaip „Lietuvos rytas“ pernai, nė iš tolo negali prilygti savo pagrindiniam varžovui sudėties pajėgumu. Vis tik vilniečiai, priešingai nei kauniečiai pernai, nepretenduoja į aukščiausias vietas prestižiškiausiame senojo žemyno krepšinio turnyre.

Tai, kad net ir surinkusi itin pajėgią sudėtį Vilniaus ekipa negali būti rimta grėsme Eurolygos komandoms, buvo įrodyta pastaruosiuose dviejuose vilniečių mačuose, kuriuose buvo žaidžiama prieš Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubus. Įrodymas - ne milžiniški skirtumai, kuriais buvo pralaimėta, o žaidimas, kuris savo beviltiškumu nenusileidžia graikišką sapną sapnuojančio „Žalgirio“ 26 taškų deficitui rungtynėse prieš „Šiaulius“.

Ko trūksta „Lietuvos rytui“? Stabilaus žaidimo, ypač iš tų krepšininkų, kurie privalo prisiimti komandos lyderių vaidmenį, didesnio atsarginių suolelio indėlio ir svarbiausia - nugalėtojų mentaliteto. Būtent jo labiausiai trūksta D.Bauermanno auklėtiniams. Nesunku numanyti, jog per kelerius pastaruosius metus „Lietuvos rytas“ tiesiog pamiršo, ką reiškia laimėti.

Sezonas dar tik įsibėgėja, todėl laiko išspręsti savo problemas „Lietuvos rytui“ tikrai yra. Žinoma, visų problemų išspręsti nepavyks, tačiau bandyti galima ir reikia. Pradėti kažką keisti reikia jau dabar. Tiesa, nacionaliniame čempionate sostinės komanda vienaip ar kitaip šį sezoną turėtų dominuoti. Sidabro medaliai šįkart jau nebebus pateisinami.

O grįžtant prie tarptautinio fronto, prisiminkime „Lietuvos ryto“ gerbėjus prieš dvejus metus. Vilniaus ekipa skina pergales Europos taurės varžybose, tuo tarpu „Žalgiris“ triuškinančiai pralaimi Eurolygos grandams. Pasak „Lietuvos ryto“ fanų, „Žalgiris“ tuomet darė gėdą Lietuvos krepšiniui.

Vadovaujantis šiuo požiūriu galima teigti, jog „Lietuvos rytas“ darė gėdą Lietuvai praėjusiame Eurolygos sezone, o jei niekas nepasikeis - darys ir šiame. Būtų labai gaila, nes tokiems krepšininkams kaip Renaldas Seibutis, Martynas Gecevičius, Darius Songaila ar Omaras Cookas gėdos darytojų etiketė tikrai netinka.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!