Pusvalandis beviltiško pagalbos šauksmo, nieko nežadančio bendravimo su BPC – kas galėjo būti blogiau vilties vis dar tuo metu neprarandančiai aukai? Lietuvos žiniasklaidoje rašoma, kad nužmogėję banditai veikė prisižiūrėję kino filmų. Tiesa, šiemet pasirodė vienas labai panašus į šiurpų šeštadienio scenarijų filmas, kuris vadinasi „Pagalbos šauksmas“. Deja, šio filmo tikriausiai dar nematė Lietuvos pagalbos tarnybų darbuotojai.

Jei kas nors iš BPC atstovų būtų jį matęs, gal būtų susivokęs, kaip padėti merginai bagažinėje. Čia vien klausimų, ar važiuojant jaučiasi bildesys, nebeužteko. O kur dar mūsų pagalbininkai ore – ne taip dažnai naudojami karinių oro pajėgų sraigtasparniai. Tikėtina, kad per tą pusvalandį ar šiek tiek ilgesnį laikotarpį, kol žudikai vežė merginą sudeginti, nesunkiai būtų pastebėję nepilnametės apibūdintą automobilį.

Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje, net į paprastus šeimyninius kivirčus reaguojama greitai ir atsakingai. Jei kokia porelė susipyko naktiniame klube, tai prie jo suvažiuoja penki – šeši policijos ekipažai. Sraigtasparniai čia pakeliami dėl įvairių priežasčių, ir tikrai ne visada dėl žmogžudysčių.

Ne kartą teko vidurnaktį nubusti nuo orą virpinančio triukšmo ir galingų prožektorių šviesų. Tiesa, šioje šalyje, skirtingai nei Lietuvoje, pagalbos 112 arba 999 numeriais be SIM kortelės prisišaukti nepavyks. Tai paaiškinama paprastai: šalis yra per didelė, kad bet kas galėtų nebaudžiamai skambinėti ir trukdyti tarnybų darbą.

Anglijos lietuviai nesupranta ir tai, kaip paslaptingai dingo aukos SIM kortelė. Jei nusikaltėliai ją išėmė, tai kodėl jie paliko telefoną? Ir kaip mergina galėjo be SIM kortelės paskambinti savo draugui? Tačiau, manau, išvada yra viena ir nenuginčijama - jeigu visos tarnybos savo darbą būtų dirbusios tinkamai, šiandien nebūtų apie ką diskutuoti.

Labiausiai mūsų mažos valstybės piliečius jaudina tai, kad nusikaltimai darosi vis įžūlesni ir nenuspėjami. Daugelis emigrantų šiandien pasidžiaugia, kad gyvena valstybėje, kurioje yra palyginti saugu, ir kuri iš tikrųjų rūpinasi žmogumi. Žinoma, tokių blogų „naujienų“ mūsų tautiečiai neskuba pranešti savo viršininkams ar kolegoms. Gėda, kad esame maža tauta, o pačiais baisiausiais nusikaltimais jau spėjome išgarsėti visame pasaulyje. Ne vienas britas jau žino, kad lietuvių baudžiamosios bylos jų teismuose „puikuojasi“ kaip vienos iš žiauriausių ir masiškiausių po tokios didelės lenkų bendruomenės nusikaltimų. Todėl baisu ir pagalvoti, kas laukia ateityje. Ar mūsų valstybė pajėgi sutramdyti išsigimėlių išleistą mirties šmėklą?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!