Rugpjūčio 15 d. vykau metro traukiniu po darbo „District“ linija „Upminister“ kryptimi, kai įlipo du „litovcai“ (lietuviais jų liežuvis neapsiverčia pavadinti) – 20-30 m., lyg ir blaivūs, sportiškai apsirengę ir pradėjo savo „kultūrą“ rodyti: iškart buvo labai nepatenkinti, kad visos sėdimos vietos buvo užimtos ir jiems teks stovėti.

Savo nepasitenkinimą išreiškė garsiu niurzgėjimu, bambėjimu su kas trečiu riebiu keiksmažodžiu sakinyje. Galėjai jų nesąmones aiškiai girdėti, nes likusieji keleiviai traukinyje buvo ramūs. Tai dar būtų atleistina ir nebūtų verta apie visa tai rašyti, bet kai pradėjo tarp savęs vulgariai aptarinėti visus sėdinčius, gašliai spoksodami į kiekvieną, tyčiotis iš sėdinčiųjų kvailais juokeliais apie juos – iš seno žmogaus apie jo drebėjimą; garsiai (lyg jie būtų kokiame kosmose kur jų niekas negirdi), su vulgariais epitetais aptarinėti moteris, aptarinėti, neva reiktų smogti į galvą kuriam nors, kad leistų atsisėsti ir pan. Leksikonas – kalėjimo zonos lygio. Ir taip tęsėsi 10-12 stotelių. Gailėjausi, kad nepasiėmiau ausinukų.

Vienas, galiausiai gavęs atsisėsti, klausėsi šalia sėdinčio žmogaus pokalbio telefonu ir įžūliai išsidirbinėdamas atsakinėjo net į ne jam užduodamą klausimą. Manau, tokios kai kurių tautiečių nesąmonės peržengia ribas. Tas agresyvumas ir vulgarumas, pyktis – kaip koks štampas. Nufotografavau tuos du herojus. Jie bailiai, nes garsiai viešai vietine kalba turbūt nedrįstų taip tyčiotis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pareikšti savo nuomonę? Rašykite su prierašu „Emigrantas“ pilieciai@delfi.lt