Nežiūrint į deklaruojamą pagarbą lietuvių kultūrai ir mūsų šventėm, džiaugsmą, jog gimė Lietuvoje, manęs autorius neįtikino savo nuoširdumu. Lygiai kaip ir Putinas, teigdamas kad Kryme rusų kareivių nėra. Ir laikas tai parodė - ne taip senai tas pats Putinas pripažino kad Kryme Rusijos kareiviai vis tik veikė.

Neįtiko, kadangi išsilavinęs ir kultūringas žmogus (o būtent tokiu norėjo pateikti save autorius) nesisegs sau ant krūtinės simbolių (kad ir kokie šventi jam būtų) svetimoje šalyje sukeliančių dvejopas asociacijas. Visada galima rasti simbolius, kurie nekiršintų tavęs su šalies, kurioje gyveni, piliečiais.

Autorius daro tikrai teisingą prielaidą, kad „problema yra ne konkrečiame simbolyje“. Tačiau išvadą pateikia klaidingą – ne skirtinga Lietuvos rusų simbolika žeidžia mus, lietuvius, o dalies Lietuvos rusų nepagarba mūsų istorijai ir nenoras suprasti mūsų tautos tragediją ir skausmus. O juk negerbdamas kito, negali tikėtis pagarbos ir sau – ar ne taip, broliai rusai?

Ir dar - kažkodėl prisimenu tuos taip vadinamus rusakalbius piliečius, kurie dešimtmečiais gyvendami kitose šalyse (nebūtinai Lietuvoje – ir Estijoje, Ukrainoje ar Kazachstane ar Kaukaze) nekalbėjo tos šalies kalba. Ir kažkas man šnibžda kad tarp žmonių, ryšinčių Georgijaus juosteles, tokių žmonių dauguma.

Tačiau esu optimistas – tvirtai tikiu, kad tarp rusų kilmės Lietuvos piliečių yra nemažai sąmoningų Lietuvos patriotų, kuriems nepriimtinas toks demonstratyvus ir provokuojantis elgesys.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!