Ką gi, susimokėjome už ekskursiją ir kitą dieną išvykome. Šeštą valandą ryto mus pasiėmė iš viešbučio ir patraukėme link kito viešbučio pasiimti kitų ekskursijos dalyvių. Prie to viešbučio laukėme gal valandą! Nes į ekskursiją su mumis turėjo važiuoti trys rusės, tačiau jos visą naktį gėrė (sakė, kad savo atsivežtą degtinę iš Rusijos) ir tik paryčiais nuėjo miegoti, dėl to niekaip negalėjo atsikelti. Kol pagaliau po nežinia kiek laiko kažkas jas išvertė iš lovos.

Negana to, visos ekskursijos metu turėjome klausytis įvairiausių rusiškų keiksmažodžių ir uostyti „einantį pachmielą“... Įsivaizduokite, koks oras buvo džipe, kai už lango +30... Aišku, aš negaliu kaltinti ekskursijos organizatorių, nes kai perki ekskursiją, neturi pateikti savo autobiografijos su vaizdine medžiaga.

Kitas dalykas - susijęs su tos pačios ekskursijos gidu. Iš pradžių jis buvo labai malonus, išlipant iš džipo kiekvienai moteriai paduodavo ranką, padėjo išlipti. Tačiau kai grįžome į viešbutį, neišlipo iš mašinos ir net neatsisveikino, tuoj papasakosiu kodėl.

Apžiūrėjome spalvotąjį kanjoną, tada patraukėme į kavinukę prie vandens, kur turėjome pietauti. (pietūs buvo įskaičiuoti į ekskursijos kainą). Gėrimai nepriklausė, juos turėjome atskirai pirkti. Jie buvo brangūs, todėl nepirkome, nes turėjome savo vandens, bet mums tiesiog primygtinai buvo peršama kažką užsisakyti iš gėrimų. Atsisakėme, tuomet siūlė panardyti šalia esančioje jūroje.

Visą reikalingą įrangą buvo galima išsinuomoti, tačiau kai pamačiau tą nardymo įrangą, nepanorau nardyti, nes iš prieš tai nardžiusių ta įranga buvo paimta ir numesta prie kitų - nei dezinfekuota, nei kažkaip kitaip sutvarkyta. Nežinia kieno tas vamzdis buvo apžiotas, paskui ant grindų numestas , o tuomet man siūlomas. Galų gale, paskutinė mūsų stotelė šioje ekskursijoje buvo didelė parduotuvė! Ten buvo daug brangių papuošalų ir perdėtai brangių suvenyrų. Nieko nepirkome. Tai visiškai supykdė gidą, kadangi parduotuvės savininkas jam mokėjo, kad jis į tą parduotuvę atvežtų turistus ir nuo jų nupirktų prekių kažkoks procentas atitekdavo gidui.

Dar patarčiau tiek panelėms, tiek moterims būti atsargioms su viešbučio aptarnaujančiu personalu. Vienas darbuotojas pradėjo mus persekioti. Galbūt jam patiko mano sesuo. Vieną rytą gulėjome prie baseino ir prie mūsų priėjo viešbutyje dirbantis vaikinas. Jis pasakė, kad turi daug lietuvių draugų ir kažkas jį kviečia dirbti į Lietuvą, tad jis norėtų apie šalį sužinoti daugiau. Mes kaip kvailelės sutikome su juo susitikti po darbo ir pasikalbėti. Tačiau, vėliau pasitarusios persigalvojome ir nenuėjome.

Kitą dieną jis priėjo, klausė, kodėl neatėjome. Atsakėme, kad pasikeitė planai ir negalėjome, kažkodėl akis į akį nepasakėme,kad nenorime susitikti. Tuomet jis paklausė, ar negalėtume kitą vakarą susitikti. Mes nedrįsome atsakyti ir vėlgi sutikome. Tačiau naktį vėl dingom. Tada jis atėjo prie mūsų kambario ir pradėjo belsti, durų neatidarėme, tuomet jis mums skambino į kambaryje esantį telefoną, žinoma, nekėlėme. Vėliau jis vėl beldė į duris, pažiūrėjusi per akutę pamačiau,kad jis stovi su kažkokiais padėklais pilnais maisto ir su kokteiliais. Ką gi, vaikinas ir vėl nieko nepešė, tačiau rankų nenuleido.

Kitą rytą važiavome į ekskursiją ir šeštą ryto jis stovėjo prie registratūros labai nusiminęs. Kadangi buvome ne vienos, nepriėjo. Vėliau stengėmės jo vengti, bet jis vis netikėtai atsirasdavo ten, kur mes būdavome, manau, viešbučio apsauga per kameras mus pamatydavo ir jam pranešdavo. Buvo paskutinis vakaras, tad mes nesikreipėme į viešbučio administraciją.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Artėjant vasarai ne vienas pradeda svajoti apie metą, kai galės atitrūkti nuo darbų ir pasimėgauti ilgomis, visus metus lauktomis atostogomis. Vis dėlto, ne visuomet nusišypso sėkmė – juk būna, kad skrydžiai vėluoja, autobusai genda, lagaminai pasimeta, o viešbutis, kur po ilgos kelionės norisi ištiesti kojas, pasirodo visai ne toks, kokį regėjote reklaminėje nuotraukoje. Prašome Jūsų – pasidalinkite savo atostogų košmaru ir perspėkite bei padėkite jo išvengti kitiems!

DELFI skaitytojai ne kartą pasakojo apie nesėkmes, kurios juos ištiko keliaujant. Pavyzdžiui, DELFI skaitytoją Laurą jos net privertė atsisakyti planų kada nors grįžti į Paryžių – iš ten neišskridęs lėktuvas, pilni viešbučiai nuotaiką sugadino ilgam laikui ir pamokė vengti vieno oro uosto.

Tuo metu į Prahą norėjusi išvykti Irma ten taip ir neapsilankė – bėdų vėl kilo dėl atšaukto skrydžio.

Prašome Jūsų - pasidalinkite savo atostogų istorijomis ir patarkite, kaip išvengti nesklandumų. Galbūt prasta patirtis jus išmokė, į ką atkreipti dėmesį keliaujant ir atostogaujant? Papasakokite, kiek išleidžiate atostogoms. Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos“ iki balandžio 21 d. Vieno teksto autoriui atiteks puiki knyga atostogoms – Ch. Greenhalgh romanas „ Suvilioti Ingridą Bergman“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: