Mano vakarykštė situacija privertė parašyti savo pastebėjimus, gal net labiau prašymą, kad būtų išvengta tokių nelaimių. Vakar, kaip ir kiekvieną darbo dieną pasiimu savo vaiką iš mokyklos.

Važiuojant Saltoniškių gatve link Konstitucijos prospekto, prie Lietuvos edukologijos universiteto yra žiedas, eismas ten dažniausiai intensyvus. Važiuodama leistinu greičiu stebiu kitus eismo dalyvius ir matau, kad prieš pat žiedą, kur yra pėsčiųjų perėja, žmonių pereinančių gatvę nėra, besirengiančių ją pereiti - taip pat nėra, žiedas yra laisvas, norint į jį įvažiuoti, bet staiga ties pėsčiųjų perėja į mano automobilio šoną su dviračiu įlekia jaunuolis.

Žinoma mano vaikas ima ne savu balsu rėkti, aš nesuprantu kas dedasi, staigiai stabdau automobilį. Vaikinas mane išplūsta įvairiausiais necenzūriniais žodžiais, aš jam ramiu balsu aiškinu, kad prieš išvažiuojant į žiedą aš sulėtinau automobilio greitį, apsidairiau, ar nėra pėsčiųjų, o jis staiga iššokęs iš krūmų atsitrenkė į mano automobilį.

Žinoma, jis su tuo nesutinka ir jau pradeda aiškinti, kaip aš turėsiu jam sumokėti piniginę kompensaciją nors nei jis, nei jo dviratis mano akimis nenukentėjo. Bandžiau „nukentėjusiajam“ paaiškinti KET , kad dviratį per perėją reikia persivežti, o ne lėkti į gatvę net neapsidairius.

Žinoma, jaunuolio atsakymas dar labiau pribloškė – „visi taip važinėja!“. Ir kad mes, vairuotojai, turime stebėti situaciją. Bet, atsiprašau, tu esi toks pats vairuotojas kaip ir aš, tik, tiesą sakant, tavo transporto priemonę yra kur kas lengviau sustabdyti. Matyt, pavargęs aiškintis su moterimi, kuri žino ne tik savo teises, bet ir galiojančias Lietuvos Respublikos kelių eismo taisykles, vaikinas atsisėdo ant dviračio ir numynė toliau. Niekaip nesuprantu, kaip žmonės savęs taip nesaugo? Juk gali likti neįgalus, ar netgi žūti! Žinoma, aš nepateisinu ir neginu tų, kurie gatvėmis laiksto su automobiliais ir net nemato kas vyksta aplinkui. Svarbiausia, kad tai ne pirmas kartas, kai tenka mokyti dviratininkus saugumo.

Gerbiami vairuotojai, dviratininkai, aš kaip lygiavertė kelių eismo dalyvė labai jūsų prašau - saugokite save ir kitus eismo dalyvius! Juk yra aiškiai ir suprantama kalba KET parašyta, kokių taisyklių jūs privalote laikytis. Nelėkite automobiliams po ratais, būkite matomi ir atidūs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!