Kai žmogus serga, visada kreipiasi į gydytoją, tačiau kartais valdininkams, kurie skirsto lėšas ir paskirsto gydytojų skaičių ligoninėse, tai nei motais. Negaluoju jau tikrai ilgai - apie porą metų, perskaičiau daugybę straipsnių ir prisigalvojau aibę diagnozių, tačiau manau, tai turi jas turi nustatyti gydytojai.

O pas juos aš tikrai lankausi, tik pas juos patekti labai sunku, nes eilės - absurdiškos. Turiu problemą su sinusais, todėl pirmiausia pradėjau kryžiaus kelius poliklinikoje, po poliklinikoje rastų šeimos gydytojų ir ilgų apsilankymų bei nevykusių gydymų pas LOR (otorinolaringologą - DELFI), pagaliau gavau siuntimą į Santariškių kliniką. Bet ten dar baisiau...

Siuntimą gavau tik gruodžio pradžioje, o užsiregistruoti pas gydytoją pavyko sauso pabaigoje. Du mėnesius laukiau vizito, kęsdama nepakeliamus skausmus, tačiau kažkaip išlaukiau. Gydytoja, pas kurią pakliuvau, nieko konkretaus nepasakė, liepė pasidaryti kompiuterinę tomografiją, kuriai eilė - dar du mėnesiai. Tada vėl reikia pas gydytoją registruotis ir ateiti.

Aš kantri, todėl vis dar laukiu kompiuterinės tomografijos datos, kuri bus po savaitės. Tačiau kaip įmanoma užsiregistruoti pas gydytoją dar kartą, jeigu jis pacientų kol kas nepriima ir nėra priėmimo talonėlių pas nei vieną dirbantį LOR klinikoje jau apie porą savaičių?

Aš suprantu, kad pacientų iš visos Lietuvos, su didelėmis problemomis norinčių patekti į kliniką ir turinčių išsvajotąjį siuntimą, tikrai daug, tačiau jiems net nesuteikiama viltis, nes niekas jų neregistruoja ir net neaišku, kada pradės registraciją. Tačiau net ir tada dar bent jau pora mėnesių tikrai teks palaukti kol sulauksi savo eilės. O žmogus tai serga. Per tuos kelis mėnesius, kol patenka pas gydytoją, kol jam padaromi tyrimai, žmogaus liga tik progresuoja.

Kur ta mūsų gydymo sistema, sakanti, kad žmogaus sveikata pirmiausia? Tiek laiko belaukiant galima ir numirti. Linkiu Santariškių klinikų valdžiai atkreipti dėmesį į šią didžiulę problemą. O laukiantiems eilėje - kantrybės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kreipusis į VUL Santariškių klinikas, gydytoją otorinolaringologę Aistę Paškonienę, ji nurodė, kad šioje situacijoje pacientei būtų buvusi suteikta išskirtinė galimybė pakartotinai apsilankyti pas jau buvusį gydytoją, jei ji būtų kreipusis.

Pasak A. Paškonienės, iš tiesų pasitaiko atvejų, kad dėl didelio pacientų srauto, VUL SK pas ausų, nosies, gerklės ligų gydytojus besikreipiantiems pacientams eilėje tenka laukti net keletą mėnesių.

Tačiau, tiems pacientams, kurie jau buvo konsultuoti ir pirminės konsultacijos metu jiems buvo skirti tyrimai ar kitų specialistų konsultacijos, suteikiama galimybė pakartotinai apsilankyti pas tą patį ausų, nosies, gerklės ligų gydytoją be išankstinės registracijos. Dėl pakartotinio priėmimo laiko, priklausomai nuo situacijos, galima susitarti iš anksto pirminės konsultacijos metu ar vėliau, duotu konsultacijų kabineto telefono numeriu.

A. Paškonienė mano, kad šiais laikais tiems, kuriems išties reikia patekti pas jau buvusį ar susirasti kitą ausų, nosies, gerklės ligų gydytoją, tikrai nėra problema, kadangi visa kontaktinė informacija patalpinta ir internete.

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: