Mano manymu, tai yra daroma sąmoningai. Kiekvienas akylesnis pirkėjas pastebės, kad beveik visose parduotuvėse prekės yra sudėtos taip, kad reikia jas visas apeiti, nes būtiniausios prekės dažniausiai būna prekybos salės gale (duona, pieno produktai, kruopos, mėsa, žuvis). Paskui reikia eiti kasos link ir pakeliui matai nebūtinus produktus: vaisvandenius, bulvių traškučius, saldainius ir pan. O galiausiai kas mus pasitinka? Taip, alkoholis ir cigaretės.

Kartais kyla klausimas, o gal tai ir yra svarbiausi pirkiniai, o garbės ratą reikia apeiti tam, kad kiti produktai neapdulkėtų ir kad eilės nesusidarytų. Panašiai kaip oro uostuose, kai reikia eiti zigzagais.

O jei rimčiau, tai yra didelė problema. Manau, visiems aišku, kad kaimuose parduotuvės pelną gauna tik iš alkoholio. Tačiau aš gyvenu Kretingoje, vidutinio dydžio mieste. Ir pačiame miesto centre esanti maža parduotuvė, atrodo, irgi gyvena iš to paties. Ir problema ta pati – alkoholio skyrius yra praktiškai ten, kur ir kasos – prie visų saldainiukų, kramtomų gumų, loterijos bilietų ir degtukų.

Žodžiu, esu už tai, kad alkoholio prekybos centruose iš viso neliktų. Ir už bet kokias priemones, kurios padėtų sumažinti vartojimą. Tik vargu, ar tai greitai įvyks, nes, manau, kad bet kuris verslininkas kovos už tai, kad iš jo nebūtų atimtas pelnas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kaip vertinate tokį parduotuvės išdėstymą? Ar jus jis piktina? Ar dažniau įsigyjate prekių, išdėstytų netoli kasos? Kaip vertinate draudimą nuo lapkričio 1 dienos parduotuvėse skelbti apie alkoholiniams gėrimams taikomas akcijas? Jūsų minčių laukiame el. p. pilieciai@delfi.lt.