Beveik prieš savaitę - rugpjūčio 9 dieną, važiavau iš Tuvlitos, kai pamačiau vaizdelį, kuris, švelniai sakant, sukėlė šypseną. Gerai žinomi vairuotojams „maskuotieji“ sidabriniai „kablukai“, eilinį kartą elgiasi taip, kaip jiems patinka, stovi ten, kur galima „prižvejot“ daugiau pažeidėjų.

Taigi, veiksmas netoli statomo Vilniaus aplinkelio, dviaukštėje Oslo ir Erfurto gatvių sankirtoje. Pravažiąvęs tiltą, pamačiau besidarbuojantį „VW Caddy“. Kadangi turėjau laisvo laiko, palikau automobilį netoli esančioje aikštelėje ir atėjau nufotografuoti Lietuvos policijos darbo ypatumus.

Nesiruošiu kažko išpūsti, tačiau „maskuotasis“ greičio matuoklis stovėjo pagreitėjimo juostoje (KET 155.2 - DRAUDŽIAMA SUSTOTI ir STOVĖTI: skiriamojoje, greitėjimo ir lėtėjimo juostose;). O draudžiama juk ne veltui, eismas apie 13 h pakankamai nemažas, automobiliams, atvažiuojantiems nuo Lazdynų, dažnai tenka išsukti į Oslo gatvę taip pat pažeidžiant taisykles per ištisinę juostą, tačiau tai būtų maža bėda palyginus su tuo, kad išsukant nepagreitėjus (nes trukdo minėtas policijos automobilis), dažnai sutrukdoma automobiliu srautui, atvažiuojančiam Oslo gatve.

Taip pat reikia įvertinti, kad iš toli nesimato, ar yra mašinų, atvažiuojančių minėta gatve (žinoma, dėl to ir „kablukas“ stovyklauja būtent čia). Elementariai, sukeliamos avarinės situacijos. Nes Oslo gatvėje, šioje atkarpoje, leidžiamas greitis 70 km/h.

Kita istorijos pusė: pirmą nuotrauką padariau nuo tilto, vėliau nuėjau nufotografuoti automobilio numerių (beje, trečioje nuotraukoje aiškiai matosi ir automobilis, kuris turi išsukinėti dėl patrulių kaltės skersai iš pagreitėjimo juostos), tai padaręs grįžau ir pradėjau filmuoti. Pareigūnas, visą tai matęs, greitai „susipakavo“ ir vos po 30 sekundžių filmavimo išvažiavo.

Man kyla keletas klausimų: kodėl šitaip nekontroliuojamai leidžiama elgtis „kablukams“?

Juolab, kad giriamasi, jog radarai gali fotografuoti įvairiais kampais, ar negalima pasitraukti toliau, į šalia kelio esančias aikšteles, buvusias nenaudojamas stoteles ar panašias vietas, kur nebus trukdomas eismas? Kas kontroliuoja vietas, kur vykdomas ne viešas patruliavimas?

Taip pat kyla klausimas, ar pažeidžiant taisykles surinkti „pažeidimai“ galioja taip pat kaip ir nepažeidžiant surinkti? Ar visi vairuotojai laikomi kvailiais, o policija gali daryti tai, kas patinka? Ir tai toli gražu ne pirmas atvejis, kai maskuoti greičio matuokliai stovi neleistinose vietose. Ar nereiktų policijai pirmiausiai demonstruoti pavyzdžio visiems vairuotojams?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!