Aš džiaugiuosi, kad kaip važinėjau tuo pačių „mikru“ (30), taip važinėsiu ir toliau (57). Jei kam nebeliko mikriuko, važiuojančio pro namus, eikit su raštais ar mitingais prie savivaldybės langų ir įrodykit, kad jums to reikia (ir kad tu ne vienas važinėji). Manau, verslininkai su plačia šypsena iš tavęs tuos tris litus paims.

Aš nenoriu gyventi postsovietinėje erdvėje, aš noriu gyventi Vakarų šalyje. Aš noriu gyventi toje geresnėje, modernesnėje Lietuvoje. Aš noriu, kad įlipus į mikriuką su manimi pasisveikintų vairuotojas, kai aš jam sakau „laba diena“. Nes tai yra paprasta. To išmokstame dvejų metų. Nebent kai kurie sugeba išmokti vairuot,i bet nesugeba išmokti kalbėti.

Aš noriu gauti bilietą už tai, kad sumoku tris litus. Ir tai yra mano teisė. Nenoriu girdėti kvailų pasiteisinimų, kad netyčia pasibaigė bilietų popierius. Aš moku mokesčius, tai kodėl vairuotojas gali to nedaryt? Aš noriu, kad vairuotojas darbo vietoje atrodytų normaliai, o ne kaip „bachūras“, gyvenantis Vilijampolės rajone, prie laiptinės spjaudantis semkes. Aš noriu ne tapkių ir treningų, o normalios uniformos, išlygintų marškinių.

Aš noriu, kad vairuotojas parūkytų, išlipęs iš „mikro“, o ne trauktų dūmus jo viduje. Nusipirk tabako kramtūškių jei nesugebi susilaikyt, nikotino verge. Aš nenoriu „mikre“ žiemą šalti ir pro užšalusius langus nematyti, kada man reikia išlipti. Noriu, kad būtų šilta, noriu matyti savo miestą.

Aš noriu naujų autobusų. Noriu juose važiuoti išsitiesęs, o ne susilenkęs per pusę. Nenoriu įlipdamas viena ranka ieškot piniginėje litų, o su kita uždarinėt duris. Durys... Tas žiaurus jų trankymas, metalo laužymas. Noriu šiek tiek civilizacijos. Ir aš tikiu, kad tai gausiu. Tai pažadėta. Tik tiek. Paprastų bet esminių dalykų.

Ir jei visa pertvarka leis tai turėti, tai bus nuostabu. Noriu naujų, vakarietiškų standartų, nes aš toks ir esu. Vakarietis, o ne tas, kuriam prie rusų buvo geriau.

P.S.: noriu, kad Kaunas viešo transporto sektoriuje vėl išspardytų užpakalius Vilniuj, turinčiam brangų ir nepatogų e-bilietą ir nesugebančiam į troleibusą įlipti pro priekines duris.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!