Lietuva, kiek tai svarbu užsienio studentams, yra labai rami ir taiki šalis, todėl esu labai nustebęs, sužinojęs apie incidentus, įvykusius dėl etninių, nacionalinių, rasinių ir religinių pagrindų.

Gal ir yra buvę tokių incidentų, bet niekada nebuvome girdėję apie tokį, kuris atrodytų rimtas.

Vis dėlto, neseniai vienas, mano manymu, rasistinis incidentas įvyko šalia baro/klubo „Basement“. Jo metu, du lietuviai vaikinai ir mergina užpuolė Nigerijos studentą su peiliu. Jis – vis dar ligoninėje.

Tai labai rimta, todėl mes turime apie tai galvoti ir imtis veiksmų, nes tokie incidentai gali užtraukti šaliai, kurioje tarptautiniu lygiu tokių nusikaltimų nebuvo, blogą reputaciją.

Aš raginu visus užsienio studentus ir Lietuvoje gyvenančius žmones negalvoti blogai apie šalį tik dėl kai kurių blogų žmonių. Mes žinome, kad lietuviai visuomet padeda ir yra šilti žmonės, ir jei esame jiems geri, jie atsakys tuo pačiu. Nėra šalies, kur tokių incidentų nebūtų įvykę, turime būti atsargūs ir pasiruošę susisiekti su policija, jei kas nors ne taip.

Mano vardas yra Kumar Anubhav Tiwari ir aš esu iš Indijos. Atvykau į Lietuvą doktorantūros studijoms Kauno technologijos universitete. Nors darbo galimybės atvykusiems iš svetur labai ribotos, gavau lektoriaus darbą KTU. Tai reiškia, kad nėra jokių kliūčių žmonėms, turintiems potencialo, ir lietuviai nediskriminuoja žmonių dėl jų rasės ar tautybės.

Visiems draugams lietuviams norėčiau pasakyti, kad jei norite parodyti savo nuostatas atvykusiems iš užsienio, tai turi būti meilė ir taika (…). Nesmukdykite mūsų šalies (Lietuvos), darydami kvailus dalykus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt norite pasidalinti savo nuomone ar patirtimi? Jūsų nuomonės laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: