Silpnesnis žmogus apsiverktų pamatęs, kokiame kambaryje jam teks gyventi. Atidarius tualeto duris ant klozeto buvo matyti nuostabūs stalagmitų kalnai, kurie bėgant metams be priežiūros susidarė. Atvėrus spinteles atradau buvusių kankinių pėdsakų ir keistus užrašus, pavyzdžiui, „alus visagalis“, vardus su pavardėm, filmų plakatų, kurie dar 2003 metų papuošė dureles, taip pat senų daiktų, kurie buvo palikti kaip palikimas ateinančioms kartoms – pirmakursiams.

Visą dieną teko tvarkyti ir kuopti kambarį – neblogas sutikimas. Atėjo vakaras – laikas miegot, superinių lovų patogumas neleido užmigti, teko porą naktų pratintis. Kito kambarioko lovoje buvo išlindusi spyruoklė, galėjau bent pasiguosti, kad ne man taip.

Man po tokios studentiškos patirties Lietuvos kalėjimo kameros atrodo jaukiau nei mano kambarys. Kad ir kaip jį kuopiau, vis tiek atrodė baisiai – reikėjo kapitalinio remonto. O juk už kambarį dar reikia mokėti iš ir taip trūkstamų pinigėlių. Argi studentas „prie pinigo“ gyventų bendrabutyje?

Tėvas rodė savo kambarį iš sovietinių studentavimo laikų, maniškis kambarys lygiai toks pats, tik pas mane jis yra būklės lyg po antro pasaulinio. Paremkime Lietuvos studentą!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Visų pirma, jeigu jūs esate ramus, žinantis ko norite iš gyvenimo, siekiantis savo tikslo ir išsilakstęs žmogus – bendrabutis ne jums“, – rašė DELFI komentarų skiltyje Mindaugas Maižrimas, bendrabutį vadinantis vieta, kur vyrauja visiška laisvė. Panašu, kad ne vienas DELFI komentatorius iš tiesų – komentarų skiltyje tiesiog liejasi jų istorijas apie įdomybes, kurias teko patirti gyvenant kartu su kitais studentais.

Ir jūs prisiminkite studentiškus laikus! Papasakokite, ką bendrabutyje yra tekę patirti jums – kokių kambariokų turėjote, kokių vakarėlių dalyvis buvote? O gal gyvenimo bendrabutyje neištvėrėte ir patartumėte tėvams savo sūnums ir dukroms verčiau išnuomoti butą? Padėkite įsitikinti, ar audringas gyvenimas su studentais – mitas ar realybė.

Pasidalinkite savo istorijomis! Dviems laimingiesiems padovanosime po knygą!

Savo nuomone galite pasidalinti spausdami čia arba rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt. su prierašu „Studentas“. Skaičius ant paveikslėlio rodo, kiek žinučių žmonės atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.